Meteoroloji’den ‘ferahlatan’ haber: Birçok ilde sağanak yağış bekleniyor

Aşırı sıcaklardan bunalanlara Meteoroloji'den ferahlatan haber geldi. İstanbul, Kocaeli, Adana, Hatay, Çankırı, Sivas, Bolu, Düzce, Sinop, Zonguldak, Artvin, Samsun, Trabzon, Erzurum, Kars ve Van'da sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

  • ü
  • 24 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

İBB AKOM verilerine göre İstanbul, Balkanlar üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine girecek.

Meteoroloji 24 Temmuz hava durumu raporunu yayımladı. 5 il için sarı kodlu uyarı yapılırken; İstanbul, Kocaeli, Adana, Hatay, Çankırı, Sivas, Bolu, Düzce, Sinop, Zonguldak, Artvin, Samsun, Trabzon, Erzurum, Kars ve Van’da sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının ise iç ve kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; yurt genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Orta Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, İstanbul, Konya, Karaman, Niğde, Kayseri, Çankırı, Sivas, Artvin, Kars, Ardahan, Iğdır, Ağrı çevreleri ile Balıkesir’in kuzey, Erzurum ve Van’ın kuzey ve doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com