Merkez Bankası’nın genel kurulu ertelendi: Seçim öncesi 900 milyarlık zararı duyulmasın isteniyor

Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Merkez Bankası Genel Kurulu toplantısının 900 milyar liralık zararın seçim öncesi duyulmaması için Nisan ayına ertelendiğini duyurdu.

  • ü
  • 14 Mart 2024
  • ü
  • Gündem

Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, bankanın 900 milyar TL’lik zararının seçim öncesi duyulmaması genel kurul toplantısının nisan ayına ertelendiğini duyurdu.

Merkez Bankası’nın zor günler için kasasında bulunduğu para 2019 yılında yapılan bir düzenlemeyle bütçeye aktarılma imkanı sağlandı. Dönemin ekonomi bakanı Berat Albayrak’ın talimatıyla Merkez Bankası’nın kasasında zor günler için bulunan para Hazine’ye aktarıldı.

Durmuş Yılmaz, sosyal medya hesabından iktidarın seçim öncesinde Merkez Bankası’nda oluşan zararı halka göstermemek için bankanın genel kurulunu nisan ayına ertelediğine işaret ederek, şu paylaşımı yaptı:

“2021 de Para ihtiyacıyla Nisan’da yapılması gereken genel kurulu öne çek, yedek akçeye bile el koy; şimdi MB’nın 900 milyar tl zararı seçim öncesi duyulmasın diye olağan üstü genel kurur kararıyla genel kurulu tekrar nisana al.

Tam bir KURALa göre değil DURUMa göre yönetim

Hissedar olarak MB karını alan Hazinenin yine hissedar olarak bu zararı karşılaması gerekir. Ama karşılamayacak MB nette kara geçinceye kadar bu zararı yıllara sari olarak taşıyacaktır.”

KKM’NİN DEVRİ MERKEZ BANKASI’NI 900 MİLYARLIK ZARARA SOKTU

 

Kur Korumalı Mevduat hesapları üzerinden oluşan zarar Merkez Bankası’na devredilmişti.

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com