‘Menzil’in Kasası’ kitabına yeni soruşturma

BirGün muhabiri İsmail Arı’nın kaleme aldığı “Menzil’in Kasası” kitabı yeni bir hukuki süreç ile karşı karşıya. Kitabı basan yayınevinin genel yayın yönetmeni ifadeye çağırıldı, kitabın editörü de soruşturma kapsamına alındı.

  • ü
  • 04 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

Menzil Cemaati’nin ekonomik ilişkilerini ve kamudaki yapılanmasını anlatan “Menzil’in Kasası” için yeni bir soruşturma açıldı. Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Üyesi Eyüp Topal ile Kemal Tığlı; kitabın yazarı BirGün muhabiri İsmail Arı, basımını yapan Tekin Yayınevi Genel Yayın Yönetmeni Elif Akkaya ile editör Ayşegül Çakan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Üsküdar Asayiş Büro ekipleri, Tekin Yayınevi’nin ofisine giderek yayınevinin Genel Yayın Yönetmeni Elif Akkaya’nın bilgisine başvurulacağını söyledi.

Polis merkezine çağrılan Akkaya’ya kitap hakkında soruşturma yürütüldüğü, kitabın editörü Ayşegül Çakan ile yazar İsmail Arı’nın da soruşturmada yer aldığı söylendi. Polisler, Akkaya’ya kitabın basımı ve İsmail Arı’nın kimlik bilgileri hakkında sorular sordu.

‘CEMAAT MENSUPLARI KİTAPTAN RAHATSIZ’

Medyascope’a konuşan İsmail Arı, kitabının toplatılması için uğraşıldığını ancak kitabı ortadan kaldıramayacaklarını vurguladı. Arı, daha önce de kitabıyla alakalı suç duyurusunda bulunulduğunu belirterek, Tekin Yayınevi Genel Yayın Yönetmeni Elif Akkaya ile editörü Ayşegül Çakan’ın da soruşturmaya dâhil edilmesi hakkında konuştu:

“Elif Akkaya’yı ifadeye çağırıyorlar ve benim kimliğim hakkında sorular soruyorlar. Elif Akkaya kitabın editörünün de şikâyet edildiğini öğreniyor. Anlaşılan o ki, gelecek günlerde bizim de ifademiz alınacak. Çünkü polisler özellikle benim kimlik bilgilerimi sormuşlar. Kitap basılalı yaklaşık sekiz ay oldu, altıncı baskıyı yaptı ancak cemaat mensupları kitaptan rahatsız olmaya devam ediyor, yok etmek için elinden geleni yapıyorlar.”

‘ÖLÜM TEHDİTLERİ ALIYORUM’

Kitabın basıldığı günden bu yana, sayısız ölüm tehdidi aldığını aktaran Arı, tehditleri savcılığa göndermesine rağmen işlem dahi yapılmadığını söyledi. “Bu şahısların kimlikleri dahi tespit edilmedi” diyen Arı, cemaat mensuplarının kitaba olan kininin devam ettiğini belirtti:

“Hukuk kullanılarak geri adım attırmaya çalışıyorlar ve Fethullahçıların taktikleriyle yapıyorlar. Yıldırmaya, korkutmaya çalışıyorlar ancak bizim korkacak hiçbir şeyimiz yok. Menzil Cemaati, milyarlarca liralık finansal büyüklüğe sahip bir parayı yönetiyor. En önemlisi de kamu ön ayak oluyor. Elinizi nereye atsanız, hangi taşı kaldırsanız altından Menzil Cemaati çıkıyor. Biz de inadına bunları yazmaya, anlatmaya devam edeceğiz. İstedikleri kadar suç duyurusunda bulunsunlar, istedikleri kadar şikâyet etsinler, bu kitabı yok edemezler. Menzil Cemaati’nin örgütlenmesini, ticari ilişkilerini anlatmaya, yazmaya, haber yapmaya, konuşmaya inadına devam edeceğiz.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com