Menzil’deki kavga İstanbul’a taşındı: Polis ayırdı

Menzil Cemaati'nde kardeşlere bağlı müritler arasında yaşanan kavgalara bir yenisi daha eklendi. Dün akşam saatlerinde İstanbul Kavacık'ta bulunan dergahta iki grup arasında çıkan kavgayı polis ayırdı.

  • ü
  • 27 Mart 2024
  • ü
  • Gündem

Menzil Cemaati’nin lideri Abdülbaki Erol’un ölümünün ardından cemaat içerisinde başlayan tartışmalar, artarak devam ediyor.

İstanbul Beykoz’da bulunan tarihi Hidiv Kasrı’nın yakınlarında düzenlenen bir etkinlik sırasında, Menzil’e bağlı iki farklı grup arasındaki gerilim tırmandı. Bir grup, diğer grup mensuplarının etkinlik alanına girişini engelledi, bu durum üzerine tansiyonun yükselmesiyle polis müdahalesi yaşandı.

POLİS AYIRDI

Polisin müdahalesiyle herhangi bir yaralanmanın önüne geçilirken, Menzil Cemaati’ndeki bu son sürtüşme, cemaat içi anlaşmazlıkların giderek derinleştiğine dair işaretler verdi. Cemaat içindeki çekişmeler Almanya’ya kadar uzanmıştı.

12 Temmuz 2023’te ölen cemaatin şeyhi Seyyid Abdulbaki El-Hüseyni’nin ardından baş gösteren şeyhlik mücadelesinde, cemaat üyeleri farklı üç kardeş etrafında toplanarak çeşitli fraksiyonlara bölündü.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com