Menzil’de kavga: Kardeşlerini ‘ümmetin malına çökmekle’ suçladı

Menzil liderinin ölümünden sonra oğulları arasında başlayan miras kavgası devam ediyor. Muhammed Saki Erol, kardeşlerini bazı gayrimenkulleri Vakfa aktarmamakla suçlayan bir açıklama yayımladı. Şirketleri, vakıf ve dernekleri bulunan ve adeta holdingleşen cemaat 3’e bölünmüştü.

  • ü
  • 07 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

Merkezi Adıyaman’ın Kahta ilçesine bağlı Menzil köyü olan cemaatin “Gavs” olarak nitelenen lideri şeyh Abdulbaki Erol’un 12 Temmuz 2023’te ölmesinin ardından oğulları Muhammed Saki, Muhammed Fettah ve Muhammed Mubarek arasında miras kavgası çıktı.

Şirketleri, vakıf ve dernekleri bulunan ve adeta holdingleşen cemaat 3’e bölünürken, Menzil’in en görünür Vakfı Semerkand’ın başına Mübarek Erol geçti. Muhammed Saki Erol Serhendi Vakfı’nı Muhammed Fettah Erol ise Buhara Vakfı’nı kurmuştu.

Serhendi Vakfı’nın sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Muhammed Saki Erol’a, miras kavgasındaki son gelişmeleri değerlendirirken kardeşi Mübarek Erol’a, “Zaten babamdan kalan bütün mirasın iradesi rızam olmadığı halde elinizde, her türlü bilgiye sahipsiniz. Mirasa konu olan varlıklarıyla ilgili envanteri hazırlayın, kıymetleri tespit edin ve arzu ettiğiniz şekilde taksim edin. Önce siz kardeşlerim olarak istediklerinizi alın, benim hakkıma ne düşüyorsa geriye kalanı da bana bırakın” dediğini aktardı.

‘ÜMMETİN MALI VAKFA DEVREDİLMEDİ’

Ancak Erol, sonrasında kardeşleri ile olan anlaşmasında iki problem yaşandığını belirterek, “Birincisi bana bıraktıkları ve benim de kabul ettiğim varlıkların bize devrinde ilave talepler öne sürerek işlemi gerçekleştirmediler” dedi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Erol, babasından kalan mallar hakkında kardeşlerini suçlayıcı ifadeler kullanarak şunları söyledi: İkincisi ise, babamdan bize miras kalan şirketlerin üzerinde tapuları emanet olarak alınmış, vakıf mahiyetinde gayrimenkuller olduğunu tespit ettim ve bu varlıklardaki haklarımı onlara devretmeden önce ümmete ait olan bu taşınmazların vakfa devredilmesini talep etti. O mesuliyetten kurtulmak istedim. Fakat bu talebim de kardeşlerim tarafından reddedildi. Önce ümmetin malları vakfa devredilecek sonra biz kendi aramızdaki devir işlemlerinin imzasını ikmal edeceğiz.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com