Ersoy: Erdoğan’ın Gazze’de yapabileceği bir şey vardı ama yapmadı, buna kim inanır?

Erdoğan'a sahip çıkan Ersoy, "reel politik" vurgusu yaptı ve sordu: "Erdoğan'ın Gazze'de yapabileceği bir şey vardı ama yapmadı, mesela buna kim inanır?"

  • ü
  • 12 Mart 2024
  • ü
  • Gündem

Habertürk TV’de ekrana gelen Nedir Ne Değildir programının moderatörü Mehmet Akif Ersoy, önceki gün akşamki yayınla gündeme gelen “Gazze sorusuna sansür” tartışmasıyla ilgili sorulara yanıt verdi. Ersoy “Programın formatında siyaset yok” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıkan ve muhalefete yüklenen Ersoy, “reel politik” vurgusu yaptı, “Erdoğan’ın Gazze’de yapabileceği bir şey vardı ama yapmadı, mesela buna kim inanır?” diye sordu. Popüler moderatör, Erdoğan’ın “Gazze’ye asker gönderiyorum” kamuoyunun kıyameti koparacağını öne sürerek, “Gazze üzerinden operasyonculuk deniyor.” dedi.

KURUM’A İNSANI YÖNÜNÜ SORULACAKMIŞ

Erdoğan’la birlikte Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile MİT Başkanı İbrahim Kalın’ı savunan Mehmet Akif Ersoy’un yaptığı açıklama şöyle:

*Siyasilerin insani yönlerini konuşuyoruz demeye çalıştık ama belli ki anlatamamışız. Peki dün bir mikrofon üzerinden çıkan tartışma. Gazze ile ilgili bir soru soracakmış bir hanım kardeşimiz, biz onun elinden mikrofonu almışız. Evet, doğru ben aldım. Dedim ki ‘mikrofonu başkasına verelim lütfen’ dedim. Peki sadece orada mı mikrofonu elinden aldık. Sosyal medyada şöyle bir şey var; kesip kopyaladığımız, yapıştırdığımız 3 saniyelik bir görüntü. Dün de anlatmıştım. Mesela Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir konuşmasında sahneye rabia yaparak çıktığını anlattığım bir harekette, konferansta birisi benim fotoğrafımı çekmiş ve tweet atmış ‘Mehmet Akif Ersoy rabia yapıyor’ diyor. Hayır, bir şey anlatıyorum. Veya diyorum ki, Filistin’e gittiğimizde bir çocuk zafer işareti yaptı diyoruz. Birisi çekmiş ‘vay zafer işareti yaptı kime sinyal veriyor’ demişti. Böyle bir algı operasyonlarının çok olduğu kirlenmiş bir sosyal medyayla ve trolleriyle karşı karşıyayız.

‘KİMİN ELİNDEN MİKROFON ALMIŞIZ’

Peki biz ne yaptık? İlk yayınımızı Ömer Çelik’le yapmışız. Bu arada sayın Mansur Yavaş’ı, sayın Ekrem İmamoğlu’nu davet ettim. Kabul edenlerle programları yapıyoruz, sıraya koyduk. Bazıları uygun görmediler, seçimden sonra yaparız dediler vesaire. O bizim meselemiz değil. Bir siyasetçiyi ağırladığımızda bir başka siyasetçiye polemik yaratacağı cümle kurdurmamaya çılışıyoruz. Bugüne kadar kimlerin elinden mikrofon almışız. Yoksa biz mikrofonları nasıl alıyormuşuz?

‘GAZZE İÇİN NE YAPTINIZ?’

Önce şunu söyleyeyim, Gazze için ne yaptınız? Neden hiçbir şey yapmıyorsunuz? Gazze yerle bir oldu, çığlığını atacak olan sadece Gazzelilerdir. Ne derlerse haklarıdır. Tıpkı depremzedelerde olduğu gibi. Şunu söylemiştik ‘Depremzedelerin gönlü naz makamıdır, ne derlerse başımız üstünde yeri vardır. Bunu kaldıramayacak siyasetçi, gazeteci, akademisyen oraya gitmesin’. demiştik. Gazzeliler dünyaya ne söylüyorlarsa, haklıdırlar. Arap ülkeler, İslam coğrafyası, dünya toplumların, uluslararası hukuku savunanlardan söyledikleri sözlerin karşılığına bakarız.

ERDOĞAN, FİDAN, KALIN… ERSOY HEPSİNE SAHİP ÇIKTI

Şu günlerde bize buradan çokça açıklama geldi. Muhalefet içerisinde ‘Vay efendim Gazze’ye ne yaptınız’. Bir kere şunu söyleyeyim bu çok yanlış strateji olur siyaset açısından. AK Parti dediğinizde akla gelen isim kim? Cumhurbaşkanı Erdoğan. Gazze sokaklarında her yerde Hamas liderleri, Fetih destekçileri, yanında Erdoğan posterlerini daha önde tutarlar. Erdoğan’ın Gazze konusunda, uluslararası kamuoyunda neredeyse patent sahibi olduğunu, tüm dünya tarafından hassasiyetinin çok iyi bilindiği Mahmud Abbas, Sisi, Netanyahu, Hamaney, İsmail Heniye, Halid Meşal, Biden’da bilir. “Gazze için Erdoğan’ın yapabileceği bir şey vardı ve yapmadı” mesela… Buna kim inanır? Buna şöyle bir yerden baktığınızda, mesela yarın Erdoğan ‘Gazze’ye asker gönderiyorum’ dese Türkiye’de kıyamet koparacak olanlar, burada Gazze üzerinden AK Parti’ye veya Erdoğan’a operasyon yapmaya denediklerinde biz de ‘bir geçin bunu’ deriz. Bu neye benziyor? Başörtüsü konusunda sayın Kılıçdaroğlu’nun ‘hadi yasa çıkaralım’ demesine benziyor. Erdoğan’ın hayatı bu meseleyle geçmiş. Siz böyle bir şey dediğiniz zaman düşeceğiniz pozisyon belli. Buradan orası çalışmaz. Sadece Erdoğan mı? Değil. MİT Başkanı İbrahim Kalın, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş neler söylemiş. İmkan olmuş da ne yapmamış? İmkan olup yapmadıkları üzerinden değerlerdikleri devlet yönetiyorsunuz, orada takındığınız tavırlar, aldığınız kararlar birileri bunun üzerinden sizi hırpalama çabası. Bunları riyakar ve samimiyetsiz buluyorum.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com