’15 Temmuz Gazisi’ katliam yaptı: 3 kişiyi öldürüp ortalıktan kayboldu

Ankara'da dün gece 3 kişiyi öldüren Mecnun Ekinci'nin "15 Temmuz Gazisi" olduğu ve silahı da bu ünvan sayesinde aldığı ortaya çıktı. Ekinci'nin 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümlerinde sık sık medyaya çıkarak 'sırtında kurşunla yaşadığını' söylediği öğrenildi.

  • ü
  • 26 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

Ankara’da üç kişinin ölmesiyle sonuçlanan kavganın detayları netleşiyor. Komşularını öldüren Mecnun Ekinci’nin “15 Temmuz Gazisi” olduğu ortaya çıktı. Tartışmanın başlama nedeni ise sudan sebepler.

TV Nota’dan Ayşe İpek Tokdemir’in haberine göre; Keçiören ilçesi Yayla Mahallesi’nde gece 00.00 sularında komşular arasında çıkan kavgada 3 kişi ölmüş, 1 kişi yaralanmıştı. Basit bir tartışmada büyüyen kavgada silahını çeken Mecnun Ekinci komşuları Mücahit Zurnacı, Murat Zurnacı, Şengül Zurnacı ve Mustafa Öztürk’e tabancayla ateş edip olay yerinden kaçtı. Mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve 112 sağlık ekibi sevk edildi.

ÜÇ KİŞİ ÖLDÜ, ANNE AĞIR YARALI

Olay yerine gelen ekipler, 47 yaşındaki baba Mücahit Zurnacı, 17 yaşındaki oğlu Murat Zurnacı ve oğlunun arkadaşı yine 17 yaşındaki Mustafa Öztürk’ün yaşamını yitirdiğini tespit etti. Anne Şengül Zurnacı ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

SİLAHI “15 TEMMUZ GAZİSİ” SIFATIYLA ALMIŞ

Polis kaçan Mecnun Ekinci’nin yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlatırken dikkat çekici detaylar ortaya çıktı.

Üç komşusunu katlederek firar eden Mecnun Ekinci’nin 15 Temmuz Gazisi olduğu ortaya çıktı. Mecnun Ekinci’ye verilen silahın ise bu unvanından dolayı verildiği ileri sürüldü.

TARTIŞMA EVİN ÖNÜNE DÖKÜLEN SUDAN ÇIKMIŞ

Mecnun Ekinci’nin son birkaç gündür her gün, komşusu Zurnacı ailesinin evinin önüne kova ile su döktüğü ve tartışmanın, ‘Neden evimizin önüne su döküyorsun. Birisi kayıp düşecek’ uyarısının ardından başladığı iddia edildi.

‘TANKIN ÜZERİNE ÇIKTIM, GENELKURMAY’I SAVUNMAYA GİTTİK’

3 kişiyi öldüren Mecnun Ekinci’nin ‘medyatik’ bir 15 Temmuz Gazisi olduğu öğrenildi. 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümlerinde medyaya çıkan Ekinci’nin “sırtında şarapnel parçasıyla yaşadığını” söylediği de görülüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halka çağrıda bulunması ile birlikte ailesi ile vedalaşarak sokağa çıktığını ifade eden Ekinci, “Dış kapı köprüsüne kadar yürüyerek gittim. Gençlik parkının oraya gittiğimde uçaklar alçak uçuş yapıyordu. Tankın araçları ezerek geldiğini gördük. O hainleri tankın içinden çıkartmak istedik başarılı olamadık. Sonra “Genelkurmayın önünde askerimizi polisimizin ölüyor, oluk oluk kan akıyor” denilmesi üzerine tankın üzerine çıkarak Allah’ını peygamberini seven Genelkurmay’ın önüne gelsin diye bağırarak arkadaşlara öncülük yaparak Cumhuriyet Meydanına intikal ettik. Oraya gittiğimizde helikopter sivil vatandaşları tarıyordu. Biz öncelikle yaralılara yardım etmek ve Genel Kurmayı savunmak için gittik. Bizi tekrar taradılar, o esnada ben helikopterin atmış olduğu ateşle yaralandım. Beni oradan hastaneye götürdüler” dedi.

Vücudunda şarapnel parçası ile yaşadığını ifade eden Ekinci, “Bazen şarapnel parçası nedeni ile acı hissediyorum. Doktorlar enfeksiyon olursa alırız dediler. Benim tek dileğim şu idi, Bakanımıza da devlet övünç madalyası takdim ederken söyledim. Zeytindalı Harekatına katılmak istediğimi söyledim. Ankara Valimiz asker sayımızın yeterli olduğunu herhangi bir şey olduğunda size bilgi vereceğiz dediler. Ben sadece şehit olmadığıma üzülüyorum” diye konuştu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com