Meclis Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Yayman: Sosyal medya şeytanın merkezi

Instagram ve Roblox sansürleri gündemdeyken AKP'li TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman'dan tuhaf bir açıklama geldi. Yayman, "Türkiye'deki sosyal medya maalesef şeytanın merkezi haline gelmiş, kötülüğün merkezi haline gelmiş" dedi.

  • ü
  • 08 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, sosyal medya platformu Instagram’a getirilen ve gerekçesi tam olarak açıklanmayan erişim engeline ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hüseyin Yayman “Instagram’a erişim engeliyle ilgili biz dijital mecralar komisyonu olarak toplantı yapacağız. Toplantının günü ve saatini kendi milletvekillerimizle müzakere ederek yapacağız” dedi.

‘ŞEYTANIN MERKEZİ HALİNE GELMİŞ…’

Yayman, ‘sosyal medya platformlarının kendilerini hukukun, demokrasinin ve devletlerin üzerinde konumlandırdığını’ ve bu tavrı asla kabul etmeyeceklerini söyledi. Yayman, “Biz sansüre, engellemeye karşıyız. Aynı biçimde bu engellemeye karşı olduğumuz gibi sosyal ağ sağlayıcıların da başta Instagram olmak üzere sosyal medya platformlarında sansürlenmeye de karşıyız. Türkiye’deki sosyal medya aslında iyiliğin, erdemin ve güzelliğin merkezi olması gerekirken dijital faşizm başta olmak üzere; ırkçılık, nefret suçları, ötekileştirme, çocuğa şiddet, kadına şiddet, cinsel istismar, sanal kumar, uyuşturucu kullanımının özendirilmesi başta olmak üzere maalesef şeytanın merkezi haline gelmiş, kötülüğün merkezi haline gelmiş. Biz diyoruz ki, ‘Gerçek hayatta suç olanın dijital dünyada da suç olması lazım” ifadelerini kullandı.

‘INSTAGRAM’IN DOSYASI ÇOK KABARIK’

Yayman, sözlerini şöyle sürdürdü: “Siz bir taraftan milletimizin değer atfettiği, önem verdiği, bizim için önemli olan kişiler hakkında hakaretamiz, bu başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere diğer devlet adamları, liderler de olabilir; bunlar hakkında yapılan paylaşımlara siz birtakım engellemeler getiriyorsunuz, öbür taraftan ise kendi topluluk kurallarınıza uymuyorsunuz. En son yaşadığımız olay yani Instagram’ın gerçekten Türkiye’de dosyası çok kabarık. Başta katalog suçlar olmak üzere, Sayın Uraloğlu Bakanımızın dile getirdiği konular başta olmak üzere, en son İsmail Haniye’nin vefatı nedeniyle yapılan paylaşımlara sansür getirmelerini biz asla kabul etmiyoruz, doğru da bulmuyoruz ve onları topluluk kurallarına uymaya davet ediyoruz.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com