MEB, bütçesini vakıflara aktarıyor

MEB'in eğitim bütçesinden Yunus Emre Vakfı ile Türkiye Maarif Vakfı’na aktarılan kaynağın, bu yılın henüz ilk beş ayında 2 milyar TL’yi aştığı öğrenildi.

  • ü
  • 05 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

2024 yılının ilk 5 ayında Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bütçesinden Yunus Emre Vakfı ve Maarif Vakfı’na aktarılan toplam kaynak 2 milyar TL’yi aştı. Öğrencilere, ücretsiz yemek, servis ve yeni okul inşaatları gibi uygulamalar kaynak yetersizliğine takılırken eğitim bütçesi vakıflar için seferber edildi.

Mustafa Bildircin’in Birgün gazetesinde yayınlanan haberine göre; en yüksek transfer, 900 milyon TL ile mayıs ayında gerçekleştirildi.

Kuruluş yasasında olmasına karşın yönetiminde Milli Eğitim Bakanlığı temsilcisine yer verilmeyen Türkiye Maarif Vakfı ve Yunus Emre Vakfı için eğitim bütçesinden aktarılan toplam kaynak, vakıflara sağlanan ayrıcalığı bir kez daha gözler önüne serdi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

VAKIFLARA AKTARILAN BÜTÇE KATLANDI

Yetki alanı giderek genişleten Türkiye Maarif Vakfı’nın eğitim bütçesinden aldığı pay da her yıl artıyor. Vakfa eğitim bütçesinden 2019 yılında 422,5 milyon TL, 2020 yılında 684 milyon TL aktarılırken 2021, 2022 ve 2023 yıllarında aktarılan kaynak ise 1,7 milyar TL, 1,8 milyar TL ve 2,9 milyar TL olarak sıralanıyor. Maarif Vakfı’na, merkezi yönetim bütçesinden 2024 yılında ise 5,7 milyar TL aktarılması planlanıyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com