MB Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay’ın kullandığı ‘oksimoron’un anlamı ne?

Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay'ın ekonomide iddialı ve cesur hedeflere dikkat çekmek için kullandığı 'oksimoron' ifadesi sosyal medyada gündem oldu. Oksimoronun kelime anlamı nedir?

  • ü
  • 08 Şubat 2024
  • ü
  • Gündem

Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay.

Merkez Bankası’nın Enflasyon Raporu bilgilendirme toplantısında Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay’ın kullandığı ‘oksimoron‘ ifadesi sosyal medyada gündem oldu.

Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay, enflasyon tahminlerine yönelik eleştirilere “oksimoron” benzetmesiyle yanıt verdi. Akçay, “İddiasız hedef koyan bir merkez bankası oksimorondur” diyerek, Merkez Bankası’nın iddialı enflasyon hedeflerinin gerekliliğine vurgu yaptı.

PARA POLİTİKASININ DURUMUNA DAİR AÇIKLAMA

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) 2024’ün ilk enflasyon raporu toplantısında konuşan Akçay, para politikasının mevcut durumuna ve hedeflerine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Akçay, Merkez Bankası’nın son dönemdeki politikalarıyla “ortadan kalkan bağları” yeniden kurmaya çalıştığını belirtti. Açıklamalarında, “Ortalama fonlama maliyeti-mevduat faizi linki, politika faizi-enflasyon linki ve faiz-kur linki gibi temel ilişkilerin kopmuş olmasından” bahseden Akçay, bu kopuklukları gidermeye yönelik 7 aydır devam eden çalışmaları anlattı.

PARA POLİTİKASINA GÜVEN

Merkez Bankası’nın yıl sonu enflasyon hedefini değiştirmek yerine, bu hedefe ulaşmayı sağlayacak önlemleri devreye alma yoluna gittiğini ifade eden Akçay, yüzde 45’lik politika faizinin yeterli olduğu bir ortam yaratma çabalarından bahsetti. Akçay’ın bu açıklamaları, TCMB’nin para politikasına ve enflasyonla mücadele stratejisine olan güvenini gözler önüne serdi.

Akçay’ın “oksimoron” ifadesiyle yaptığı vurgu, sosyal medyada da geniş yankı buldu ve ekonomi gündeminin önemli konularından biri haline geldi. Oksimoron, zıt anlamlı iki kelimenin bir arada kullanılmasıyla ortaya çıkan bir anlam bütünlüğü ifade ederken, Akçay bu kavramı, iddialı hedeflerin ve cesur politikaların gerekliliğine dikkat çekmek için kullandı.

Oksimoron sözcüğünün daha geniş açıklaması için Velev Sözlük maddesini tıklayınız.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com