Maskeli ırkçı saldırı: Suriyeli çocuk, parkta oynarken silahla öldürüldü

Suriyeli 15 yaşındaki Abdullatif Davvara, Gaziosmanpaşa'da bir parkta oynarken maskeli iki kişi tarafından silahla vurularak öldürüldü. Annesi ve kardeşlerini 6 şubat depremlerinde kaybeden ve Gaziosmanpaşa’da yaşayan çocuğun bir tekstil fabrikasında çalıştığı öğrenildi. Suriyeli çocuğun 12 el ateş edilerek öldürüldüğü aktarıldı.

  • ü
  • 24 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

İstanbul’un Gaziosmanpaşa ilçesinde 21 Eylül’de bir parkta oynarken silahla vurularak öldürülen 15 yaşındaki Suriyeli Abdullatif Davvara’nın maskeli ve siyah giyimli kişiler tarafından ırkçı saldırıyla katledildiği iddia edildi.

Parkta 12 el ateş edilerek hedef alınan çocuk ağır yaralı kaldırıldığı hastanede vefat etti. Abdullatif Davvara’nın cenazesi Kilis’te defnedildi.

Karar’da Sema Kızılarslan’ın haberine göre, Davvara’nın saldırıya uğradığı sırada yanında olan arkadaşlarının ifadeleri ve güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, iki saldırganın da siyah giyindiği ve maske taktığı tespit edildi.

ANNESİ VE KARDEŞLERİNİ 6 ŞUBAT DEPREMLERİNDE KAYBETTİ

Annesi ve kardeşleri 6 Şubat depremlerinde öldüğü için amcasıyla birlikte Gaziosmanpaşa’da yaşayan çocuğun bir tekstil fabrikasında çalıştığı öğrenildi. Abdullatif Davvara’nın katledildiği parkta iki aydır sıkça ırkçı saldırılar olduğu ve özellikle Suriyeli çocukların parktan kovulduğu iddia edildi.

Amca Mustafa Davvara, “Yeğenim masumdu. Kimseye bir zararı yoktu. Sadece arkadaşlarıyla oyun oynuyordu. Onu bu şekilde kaybetmek bizim için çok acı. Adaletin yerini bulmasını istiyoruz” dedi. Mustafa Davarra şunları anlattı:

‘SALDIRGANLAR SİMSİYAH GİYİNMİŞ MASKE TAKMIŞTI’

“Benden arkadaşlarıyla oyun oynamak için izin aldı. Berberden gelmişti. Ben de 15 dakika müsaade ettim. Kamera kayıtlarını izledik. Abdullatif’e saldıranlar simsiyah giyinmiş ve maske takmıştı. Ben bu bölgede esnaflık yapan biriyim. Kimseyle hiçbir kavgam, tartışmam yok. Yeğenim vurulduktan sonra kadın doğum hastanesine kaldırıldı ve orada gerekli müdahaleler yapılamadı. Sonrasında Başakşehir’de bir hastaneye sevk edildi ama artık çok geçti.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com