Mannheim’da bıçaklı saldırıya uğrayan polis memuru hayatını kaybetti

Mannheim'da Afgan kökenli bir kişinin saldırısında boynundan yaralanan polis memuru tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

  • ü
  • 02 Haziran 2024
  • ü
  • Gündem

Afgan kökenli bir göçmenin polisi öldürmesi sonrasında kamuoyundan büyük tepki gelmişti.

Alman aşırı sağcı isim Michael Stürzenberger tarafından düzenlenen “Gözlerinizi açın” etkinliğinde Afgan uyruklu bir kişi polise bıçakla saldırmıştı.

Olaya boynundan ağır yaralan polis memuru tedavi gördüğü hastanede bugün hayatını kaybetti.

Olayda ağır yaralan 29 yaşındaki polis memuru tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Karlsruhe Savcılığı, Mannheim Emniyet Müdürlüğü ve Eyalet Kriminal Dairesi tarafından yapılan açıklamada, saldırganın 29 yaşındaki polis memurunu saldırı sırasında başından birkaç kez bıçakladığı belirtildi.

Yetkililer, polis memurunun saldırıdan hemen sonra acil ameliyata alındığını ve komaya girdiğini açıkladı. Ağır yaraları nedeniyle bugün öğleden sonra hayatını kaybetti.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, polis memurunun saldırı sonucu hayatını kaybetmesinin kendisini derinden sarstığını belirterek, “Cesur polis memurunun Mannheim daki korkunç saldırı sonrasında ağır yaralanarak hayatını kaybetmesinden derin üzüntü duydum.” dedi. 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com