Manisa, Çanakkale ve İzmir’de orman yangınları 

Manisa'nın Kula, Çanakkale'nin Eceabat ve İzmir'in Bornova ilçelerinde orman yangınları çıktı. Üç ilde orman yangınlarıyla mücadele var.

  • ü
  • 13 Haziran 2024
  • ü
  • Gündem

Manisa’nın Kula, Çanakkale’nin Eceabat ve İzmir’in Bornova ilçelerinde çıkan orman yangınlarına havadan ve karadan müdahaleler devam ediyor.

DHA’nın haberine göre, ilk yangın haberi Manisa’dan geldi. Kula ilçesine bağlı Esenyazı Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda saat 11.00 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Alevler, bölgede etkili olan rüzgarın da etkisiyle geniş bir alana yayıldı. İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ve Manisa Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi ekipleri sevk edildi. Yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor.

ÇANAKKALE’DE YALOVA KÖYÜ YAKINLARINDA…

Çanakkale’nin Eceabat ilçesine bağlı Yalova köyü yakınındaki ormanlık alanda da saat 14.00 sıralarında henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

Durumun bildirilmesi üzerine Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğünce bölgeye ekipler sevk edildi. Ekiplerin, alevleri söndürmek için havadan ve karadan müdahalesi sürüyor.​​​​​

İZMİR BORNOVA İLÇESİNDE…

İzmir’in Bornova ilçesi yakınlarındaki ormanda da saat 13.00 sıralarında yangın çıktı. Bölgeden yükselen dumanları görenler, durumu orman ekiplerine bildirdi.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 2 uçak ve 3 helikopterle havadan, 6 arazöz ve orman işçileriyle karadan müdahale başladı. Söndürme çalışmaları sürüyor. Öte yandan Bergama ilçesinde tarım alanında çıkan yangın da ekiplerin müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alındı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com