‘Malatya depreminden 187 kişi etkilendi, 43 kişi tedavi altında’

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Malatya depremiyle ilgili yaptığı açıklamada 187 kişinin depremden etkilendiğini, 43 kişinin de tedavi altında olduğunu duyurdu. Yerlikaya, depremin hemen ardından ilk önce Erdoğan'ı aradıklarını söyledi ve "Rabbim tüm afetlerden şehirlerimizi, ülkemizi korusun" dedi.

  • ü
  • 16 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Malatya Kale’de meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen deprem ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Depremde can kaybının bulunmadığını belirten Bakan Yerlikaya, 187 kişinin depremden etkilendiğini belirtti.

Depremin hemen ardından ilk önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı aradıklarını söyleyen Bakan Yerlikaya’nın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

‘İLK ÖNCE SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZI ARADIK’

“Depremden Urfa, Elazığ, Batman, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Tunceli illerimiz etkilendi. Depremin olduğu ilk andan itibaren biz bu haber bize geldiği an AFAD başkanlığımızdan 8 dakika sonra depremin büyüklüğü, depremin merkez üssü, az önce de ifade ettiğim gibi Malatya Kale olduğunu öğrendiğimiz andan itibaren ilk önce Sayın Cumhurbaşkanımıza bilgiyi arz ettik ve hemen süratle valilerimizle irtibata geçtik.

‘ŞÜKÜRLER OLSUN’

Şükürler olsun, herhangi bir can kaybımız bulunmamaktadır. Sağlık Bakanlığımızdan alınan bilgiye göre Malatya’da 33, Elazığ’da 32, Adıyaman’da 18, Diyarbakır’da 17, Kahramanmaraş’ta 3 ve Şanlıurfa’da 2 olmak üzere toplam 187 vatandaşımız depremden etkilendi. 43 vatandaşımız şu ana kadar gözetim altında tutuluyor, diğerleri ayaktan tedavi ile taburcu edildikleri bilgilerini buradaki arkadaşlarımız da bize arz ettiler.

‘KAPANAN YOLLARIMIZ VAR’

Deprem nedeniyle Malatya, Şanlıurfa, Elazığ, Adıyaman ve Batman illerimizde eğitime 1 gün süreyle ara verildi ve şunu da ifade etmemiz lazım Malatya ili Pütürge ve Kale ilçesinde kaya düşmesi meydana geldi. An itibarıyla kaya düşmesi sonucu kapanan yollarımız bulunmamaktadır. Karayollarımız süratle bunu temizledi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Depremde etkilenen illerimizde enerji kesintisi yoktur, altyapı hasarı yoktur, su kesintisi ihbarı yoktur. Hastanelerimizin binalarında da arkadaşlarımız şu ana kadar en ufak bir olumsuzluğun olmadığını da hamdolsun bizlere iletmişlerdir. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza her birine geçmiş olsun dileklerimizi sunuyorum.

Her zaman ifade ediyoruz, Rabbim bildiğimiz, bilmediğimiz tüm afetlerden şehirlerimizi, ülkemizi korusun diyoruz ve bizi ekranları başında izleyen başta Malatyalı hemşehrilerimiz olmak üzere depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza ve ülkemize tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com