Malatya depremi sonrası Ahmet Ercan: 7’ye varan artçılar olabilir

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, bugün saat 10.46'da Malatya Kale merkezli 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından açıklama yaptı: Bu deprem 2023 yılında olan iki tane büyük depremin artçısıdır. Bu depremlerden bir tanesi bugün gecikmeli olarak Malatya'da oldu. 7'ye varan artçı depremleri bu bölgedeki görürsek şaşırtıcı olmaz.

  • ü
  • 16 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, Malatya’da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından “7’ye varan artçı depremleri bu bölgedeki görürsek şaşırtıcı olmaz” diyerek uyardı.

Sosya medya hesabından video yayınlayan Ercan, şunları söyledi:

“Bugün Malatya’da 6 büyüklüğünde bir deprem oldu. Bu deprem 2023 yılında olan iki tane büyük depremin artçısıdır. 2023’teki boşalma yaklaşık 4 tane kırıkta olmuştu. Dolayısıyla yaklaşık 8 büyüklüğündeki boşalmanın artçıları azdı. Beklediğimiz artçılar, yaklaşık 6.5-7’ye varabilecek artçı depremlerde vardı. Bu depremlerden bir tanesi bugün gecikmeli olarak Malatya’da oldu. 7’ye varan artçı depremleri bu bölgedeki görürsek şaşırtıcı olmaz.”


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Ercan daha önce de Elazığ’ın Sivrice ilçesinde önceki gece saat 00.05’te meydana gelen 4,4 büyüklüğündeki depremin ardından, “Elazığ’da 4,4 büyüklüğünde olan küçük deprem, 2023 depreminin olağan bir artçısıdır. Daha büyük bir deprem olursa şaşırırım. Sağlam yerde sağlam yapı tek çözüm” demişti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com