Makam aracıyla insan kaçakçılığı yapan general: Mağdurum

Makam aracıyla Suriye’den insan kaçakçılığı yapmakla suçlanan Tuğgeneral Bilal Çokay, mahkemedeki savunmasında mağdur olduğunu söyledi.

  • ü
  • 28 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

Tuğgeneral Bilal Çokay’ın da aralarında yer aldığı 8’i tutuklu 10 kişinin Suriye’den Türkiye’ye ‘göçmen kaçakçılığı yapmak’ ve ‘kamu görevine ait araç ve gereçleri suçta kullanmak’tan yargılandığı davanın 2’nci duruşması görüldü. Akçakale 1’nci Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, sanıklar SEGBİS üzerinden katıldı.

Kimlik tespiti ile başlayan duruşmada tutuksuz yargılanan Suriyeli 2 sanık dinlendi. Sınırdan insanları geçirdikleri iddiasıyla ifadeleri alınan 2 sanık da iddiaları reddetti.

Tutuklu bulunan Tuğgeneral Çokay ise şunları söyledi: “Olayla tek ilişkim makam araçlarını gerekli ve mücbir sebeplerle vermemdir. Bunun dışında olayla alakam yok. Biz fenomenler gibi göz önünde olmak istemiyoruz. Tutukluluğum sebebiyle eşim ve çocuğum mağdur oldu” dedi.

TUTUKLULUKLARININ DEVAMINA KARAR VERİLDİ

Dinlenen diğer sanıklar da tahliye ve beraatlarını talep etti. Savunmaların bitmesinin ardından mahkeme heyeti ara kararını açıkladı. Heyet, tüm sanıkların tutukluluğuna devam kararı verdi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com