Mahsuni Karaman: ’42 rakamı’ Demirtaş’ın ayakkabı numarası dışında bir anlam ifade etmiyor

Selahattin Demirtaş'ın avukatı Mahsuni Karaman, Kobanê Davası'ndan çıkan kararı eleştirerek, "Halkımız müsterih olsun: “42 rakamı” Demirtaş’ın ayakkabı numarası dışında bir anlam ifade etmiyor. Kobani düşmedi ve düşmeyecek, siyasi rehinelerin hepsi de elbette özgürleşecek…"dedi.

  • ü
  • 17 Mayıs 2024
  • ü
  • Gündem

Kobanê Davası’nda farklı suçlardan 42 hapis cezası verilen eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın avukatı Mahsuni Karaman, verilen cezaya tepki gösterdi.

Davayla ilgili sosyal medya üzerinden paylaşımda bulunan avukat Karaman, “Halkımız müsterih olsun: “42 rakamı” Demirtaş’ın ayakkabı numarası dışında bir anlam ifade etmiyor. Kobani düşmedi ve düşmeyecek, siyasi rehinelerin hepsi de elbette özgürleşecek…” dedi.

KHK’lı sosyolog Veli Saçılık ise Alp Altınörs’e verilen 22 yıllık hapis cezasını eleştirerek, “Hiçbir iddia ve delil olmadan Alp’e verilen 22 yıl hapis cezası, sosyalizmde ısrar ve Kürt halkıyla omuz omuzalığa karşılık bir intikam cezası. Rejimin sağı-solu birbirine karşı yumuşuyorken, yine biz “affedilmeyenler” listesinin başında tutuluyoruz. Öfkeliyiz ama asla üzgün değiliz.” ifadesini kullandı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com