Maarif Vakfı’na para yetmiyor: MEB bütçesinden 6 milyar TL aktarılacak

Yurtdışındaki Gülen cemaatine ait el konulan okulları yöneten Türkiye Maarif Vakfı'na para yetmiyor. Vakfın ihtiyaçlarının karşılanması için MEB bütçesinden 5,7 milyar TL kaynak aktarılacak.

  • ü
  • 29 Mayıs 2024
  • ü
  • Gündem

Yurtdışındaki Gülen cemaatine ait el konulan okulları yöneten Türkiye Maarif Vakfı’na para yetmiyor. Vakfın ihtiyaçlarının karşılanması için MEB bütçesinden 5,7 milyar TL kaynak aktarılacak. Geçen yıl MEB bütçesinden vakfa 3,5 milyar TL aktarılmıştı.

Cumhurbaşkanlığı kararına göre, vakfın amaçlarını gerçekleştirmek için yapacağı hizmet giderlerinin karşılanmasına yönelik Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bütçesinden 5.7 milyar TL kaynak aktarılmasına karar verildi. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere bugün yürürlüğe girdi.

VAKIFIN İMKANLARI ÇOK FAZLA

Erdoğan’ın himayesindeki vakıf geniş mali imkanlara da sahip. Hazine’den, kamu kurumlarından, uluslararası kuruluşlardan, bağış ve yardım alabiliyor. Özel sektörden aldığı bağışlar yüzde 100 vergiden muaf. Öyle ki vakıf şirket kurup şirketlere ortak bile olabiliyor.

Vakfa 2018 yılından bu yana düzenli olarak bütçe ayrılıyor. MEB bütçesinden 2018’den 2022’ye kadar aktarılan para yaklaşık 2,2 milyar liraydı. Geçtiğimiz yıl 1,8 milyar bütçe ayrılan vakfa bu yıl ise 2023 yılında AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, 3 milyar 499 milyon 874 bin Türk lirasına kadar kaynak aktarıldı.

2023 itibarıyla Maarif, 51 ülkede eğitim faaliyeti yürütüyor. Vakfın faaliyette bulunduğu ülke sayısının 67 olduğu bildirilirken toplam eğitim kurumu sayısı 446 ile ifade ediliyor. Vakıftaki öğrenci sayısının ise 50 bin 699 olduğu belirtiliyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com