LCW çalışanının ‘mobbing’ intiharına bakanlık incelemesi

Türkiye'nin önde gelen giyim mağaza zincilerlerinden LCW'de (LC Waikiki) gördüğü mobbing üzerine not bırakarak yaşamına son veren Muhammed Yavuz'un intiharı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından detaylı incelenmeye alındı.

  • ü
  • 21 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Samsun ve Konya’da ‘mobbing’ gerekçesiyle yaşanan iki intihar vakasını detaylı incelemeye aldığını duyurdu.

Konya’nın Emirgazi ilçesinde son günlerde yaşanan trajik olaylar dikkat çekti. 3 gündür kayıp olan belediye işçisi A.D., dün ilçe kırsalında bir ağaca asılı halde ölü bulundu. A.D.’nin, son zamanlarda Emirgazi Belediyesi’nde mobbing ve baskılara maruz kaldığı ve bu nedenlerle intihar ettiği iddia ediliyor.

LCW İNTİHARI ŞOK YARATTI

Bu üzücü olayın hemen ardından ünlü giyim markası LC Waikiki’den de benzer bir trajedi haberi geldi. Samsun’daki LC Waikiki şubesinin reyon müdürü Muhammed Yavuz, bölge müdürü tarafından mobbing gördüğünü ileri sürerek hayatına son verdi. Yavuz, intiharından önce eşine ve çocuklarına veda mektubu bırakmıştı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, her iki olayla ilgili mobbing ve baskı iddialarını ciddi şekilde ele aldı ve durumu araştırmak üzere müfettiş görevlendirdi. Bakanlık, Emirgazi Belediyesi’ndeki ve LC Waikiki’deki durumları kapsamlı bir şekilde inceleyecek.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com