‘Küskünler ittifakı’ geliyor: Küskün damat, o kareye neden girdi?

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan istifa ettikten sonra Erdoğan'la poz vermeyen damat Berat Albayrak'ın, geçtiğimiz günlerde verdiği 'mesafeli' poz tartışma konusu oldu. AKP kulislerinde Albayrak'ın siyasete dönüş beklentisi içinde olduğu belirtilirken, eski bakanlarla 'küskünler ittifakı' kurduğu da konuşuluyor.

  • ü
  • 02 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

Erdoğan, Nun Okulları'nın düzenlediği mezuniyet törenine katılmıştı. Nun Okulları Berat Albayrak'ın yönetiminde.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan istifa ettikten sonra geleneksel Marmaris bayramlaşmaları dahil kayınpederi Cumhurbaşkanı Erdoğan’la poz vermeyen Berat Albayrak’ın geçtiğimiz günlerde girdiği kare AKP’de tartışma konusu oldu. AKP kulislerinde Albayrak’ın siyasete dönmek istediği, hatta daha önce tartışmalı olduğu bazı eski bakanlarla iletişim kurarak “küskünler ittifakı” dahi yaptığı iddia edildi.

İddiayı gündeme getirense Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan oldu. Babacan yazısında, “Hükümetin, kamuoyu beklentisini karşılamakla ittifak dengelerini tutturmak arasındaki gelgitleri sürüyor. Buna bir de parti içindeki farklı bakış açılarını ve gruplaşmaları koyarsanız, bolca malzeme olduğunu görürsünüz. Küskün damat Berat Albayrak’ın aylar sonra Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la verdiği ‘mesafeli’ fotoğraf karesinden tutun da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni aynen ayakta tutma çabaları konusunda ilginç gelişmeler var” diye yazdı.

BAYRAMDAKİ AİLE BULUŞMALARINA BİLE KATILMIYOR

Babacan, Berat ALbayrak’ın “küskün” olduğunu da dile getirerek, “Bakanlık görevinden alındığından beri, aile ilişkilerinde mesafeli duruş sergileyen büyük damat Berat Albayrak’ın son 3 yıl içerisinde Marmaris’te her bayram yapılan aile buluşmalarının hiçbirine gitmediği biliniyor. Kurban Bayramı’nda da çocuk ve torunların büyük bölümünün bir araya gelmesine karşın Berat Albayrak’ın yine olmadığını anımsatalım” ifadelerini kullandı.

YAKINLAŞMA VE KÜSKÜNLER İTTİFAKI…

Berat Albayrak’ın Erdoğan’la verdiği son pozun AKP’de konuşulduğunu kaydeden Nuray Babacan, “Tam bunun üstüne, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Berat Albayrak’ı aynı karede gösteren fotoğraf, ‘Buzlar eriyor mu?’ sorusunu gündeme getirdi. Torunlarının mezuniyet törenine katılan Erdoğanlar, karenin sonuna ilişen damatlarıyla nihayet bir araya geldi. Bu kare, AKP kulislerinde de dikkat çekti. Berat Albayrak’ın bir gün kendisine yapılan haksızlığın anlaşılacağı ve yeniden siyasette yer alacağı beklentisi içinde olduğunu iddia edenler var. Hatta geçmişte, sorunlu olduğu bazı eski bakanlarla yeniden ilişki kurup, ‘küskünler ittifakı’ yaptıkları da konuşuluyor…” diye yazdı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com