Kulis: Sinan Ateş cinayeti Meclis’e taşınıyor, CHP öncülük edecek

Sinan Ateş cinayetiyle ilgili Meclis’te bir araştırma komisyonunun kurulacağı, CHP’nin de bu girişime öncülük edeceği öne sürüldü.

  • ü
  • 23 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

Ayşe Ateş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile

Ankara’da silahlı saldırı sonucu öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’e ilişkin dava sürerken Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) de devreye gireceği iddia edildi.

B Yüzü’nün aktardığına göre Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, dün akşam CHP lideri Özgür Özel ile CHP Genel Merkezi’nde görüştü. Ateş ve Özel, burada davayı ve süreci değerlendirdi.

Kulislere yansıyan bir diğer bilgiye göreyse CHP, TBMM’de cinayetle ilgili bir araştırma komisyonu kurulmasına öncülük edecek. CHP lideri Ateş’e davayla ilgili hukuki desteği artırma sözü de verdi. İki ismin süreç içinde yeniden bir araya gelmesi bekleniyor.

AYŞE ATEŞ: TARİH SUSANLARI YARGILAYACAK

Öte yandan Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, bugün sosyal medya hesabından yayınladığı mesaj ile ‘adalet’ vurgusu yaptı. Ayşe Ateş’in mesajı şöyle:

“Bu adalet savaşında onların titanyum susturucuları, kurşun askerleri, bizim çelik yüreğimiz ve haklılık zırhımız var.

Adalet meşalesinin katil beyanlarının arkasına saklanan korkakların değil, adalet arayışında kendine yöneltilen her tehdide karşı göğsünü geren cesurların ellerinde yükseleceğine duyduğumuz inanç var.

Elimizde, sokak sokak yaymaya çalıştıkları yalanların karşısında tapu gibi hakikat var.

Konuşmaktan korkmuyoruz!

Korkudan beslenenlerin açlığı, açlığının getirdiği bilinçsiz saldırganlığı da bu yüzden.

Boşuna heveslenmesinler, hayale kapılmasınlar.

Çünkü bu siyasi cinayet davasına ilişkin yargı sürecinin sonunda tarih; konuşanları değil susanları yargılayacak, yol olmayan yerden yürüyüp iz bırakanları yazacaktır.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com