Kulis: O ilçeyi alan İstanbul’u alır

Adaylarının netleşmesinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde partilerin stratejik hamleleri seçim sonucunu belirleyecek. Esenyurt için CHP'nin çıkaracağı adayın kimliği çok önemli duruma gelmiş durumda.

  • ü
  • 11 Şubat 2024
  • ü
  • Gündem

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerindeki tansiyon giderek yükseliyor. Yeniden Refah ve DEM Partilerinin adaylarını açıklamasının ardından seçimin kıran kırana geçmesi bekleniyor. Partiler kendilerini avantajlı konuma geçirecek adamları uzun araştırmalar sonucunda atıyor.

Geçen seçimi yüzde 5 farkıyla CHP Kemal Deniz Bozkurt kazandı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan’a yüzde 45, Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 55 oy aldı. DEM ve TİP’in oy oranı ilçede yüzde 20’nin üzerinde.

Gazeteduvar’da yer alan kulis habere göre, CHP, 2019 yerel seçiminde kazandığı Türkiye’nin en kalabalık ilçesi Esenyurt’u kaybetmek istemiyor. AK Parti de İstanbul seçiminde bu ilçenin önemini, “Esenyurt’u kazanan İstanbul’u kazanır” sözleriyle anlatıyor. 1 milyona yaklaşan nüfusu bulunan Esenyurt’ta Kürt seçmenin etkisi büyük. Bu nedenle AK Parti’nin aday tercihi Mardinli Hamit Öncü oldu. 2019 seçimlerinde Ardahanlı Kemal Deniz Bozkurt ile seçimi kazanan CHP’nin ise adayını değiştirmesi sürpriz olmayacak. CHP’liler Esenyurt’taki aday tercihinin büyük önem taşıdığını, pazartesi yapılacak CHP’nin Parti Meclisi’nde de Çankaya ya da Kadıköy değil asıl Esenyurt adayına bakılması gerektiğini söylüyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com