Kulis: Mehmet Ali Yalçındağ, Washington’a büyükelçi oluyor

Mehmet Ali Yalçındağ, Washington'a büyükelçi olarak atanacağı yönündeki iddialara dair kendisinin herhangi bir haberi olmadığını söyledi.

  • ü
  • 09 Ocak 2024
  • ü
  • Gündem

Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Mecidiyeköydeki Trump Towers Mallın açılışını yaptı. Açılışa, Erdoğanın eşi Emine Erdoğan, İstanbul eski Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan ve Eşi Sema Doğan ile Doğanın kızları ve Doğan Holding Yöneticileri Arzuhan Doğan Yalçındağ, Vuslat Doğan Sabancı, Hanzade Doğan Boyner, Begümhan Doğan Faralyalı Vv Doğan Holding Yöneticisi Mehmet Ali Yalçındağ katıldı.

Türk-Amerikan İş konseyi Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ’ın Washington’a büyükelçi olacağı öne sürüldü. Gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı (ROK),” Son 24 saattir bir dedikodu var: Mehmet Ali Yalçındağ, Washington Büyükelçisi olarak atanacak diye… Hem Ertuğrul Özkök hem Zafer Mutlu ile konuştum. Yalçındağ bir şey demiyor ama vazifeye hazır gözüküyor. Özkök, Mehmet Ali’nin kayınpederi Aydın Doğan ile de konuşmuş. Detaylar var” şeklinde bir paylaşım yaptı.

ROK: DEVLET TARAFINDAN BİLGİLENDİRİLDİM

Kütahyalı daha sonra yaptığı paylaşımında ise, “Şimdi DEVLET tarafından bilgilendirildim… Mehmet Ali Yalçındağ’ın Washington Büyükelçiliği’ne atanması gibi bir durumun kesinlikle olmadığını ifade ettiler… Kendilerine söz verdiğim için yeni atanacak Büyükelçi’nin ismini açıklayamıyorum. Yalçındağ’dan ise olumlu bahsettiler…” ifadelerini kullandı.

YALÇINDAĞ YALANLADI

10 Haber, iddiaların hedefindeki Mehmet Ali Yalçındağ’a ulaştı. Mehmet Ali Yalçındağ, iddialara dair kendisinin herhangi bir haberi olmadığını söyledi ve “Saatlerdir gazeteci arkadaşlar arayıp bana soruyor, hepsine de aynı şeyi söylüyorum, benim böyle bir şeyden haberim yok” dedi.

Adı daha önce de büyükelçilik iddialarıyla gündeme gelen Yalçındağ’ın eski ABD Başkanı Trump’la kişisel tanışıklığı var.

Trump’ın başkanlığın döneminde Mehmet Ali Yalçındağ ile Donald Trump’ın damadı Jared Kushner arasında kurulan özel iletişim kanalı oldukça etkili oldu, Türk-Amerikan ilişkilerinin o dönem yumuşamasında önemli rol oynadı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com