Koruma ordusuyla dolaşan Erdoğan, Hüsnü Mübarek’in korumalarını eleştirmiş: “Halkından korkuyor…”

Programlarına koruma ordusuyla katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yıllar önce Mısır'ın eski Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'i halkından korkmakla suçladığı ortaya çıktı.

  • ü
  • 25 Mart 2024
  • ü
  • Gündem

CHP İstanbul Milletvekili ve eski diplomat Namık Tan, Cumhurbaşkanı Erdoğan kalabalık konvoyla çocuklara oyuncak dağıtmasını eleştirdi.

Tan, Erdoğan’ın çocuklara otobüsten yoğun güvenlik önlemi altında otobüste oyuncak atmasını şahit olduğu bir anekdotu aktararak eleştirdi. Son dönemde sosyal medyada geçmişte olan bir olayla şu anda yaşananları karşılaştırmak için kullanılan ‘Nereden nereye’ paylaşımı yapan Tan, Erdoğan ile Mısır yaptıkları resmi ziyarette yaşadıklarını anlattı. Dışişleri Bakanlığı sözcülüğü, Türkiye’nin İsrail ve ABD büyükelçiliği görevinde bulunan Tan, Erdoğan’ın konvoyla çocuklara oyuncak dağıtma görüntüsünü paylaşarak, “Yıllar önce,bir Mısır ziyareti sırasında, ben de heyette idim. Hüsnü Mübarek’in, Kahire’de böyle binlerce güvenlik görevlisiyle dolaştığına şahit olunca, Recep Tayyip Erdoğan, istihzayla; ‘Şuraya bakın, ibret verici bir manzara. Adam kendi halkından korkuyor’ diye tepki göstermişti

Nereden nereye…’

Erdoğan’ın korunması için günlük 8 milyon TL para harcandığı ortaya çıkmıştı.

Koruma giderlerinin yıllara göre dağılımı

2020: 263.1 milyon TL

2021: 306 milyon TL

2022: 526.1 milyon TL

2023: 1 milyar 77.5 milyon TL.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com