‘Komşunun internetini kullanmak caiz değil’

Ankara Müftüsü Hasan Çınar, komşu internetini kullanmanın caiz olmadığını belirterek, "Kullanan için de kullandıran için de helal değildir" dedi.

  • ü
  • 16 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

Ankara Müftüsü Hasan Çınar, komşu internetini kullanmanın caiz olmadığını söyledi. Çınar, sosyal medya hesabından mesaj paylaştı.

Çınar, sosyal medya hesabından mesaj paylaştı.

“Komşunun evinde internet (Wi-Fi) var. Şifresini alıp komşunun internetini kendi evimden kullanmam caiz midir?” sorusunu ve verdiği yanıtını paylaştı. Çınar, yanıtında

“Hayır, caiz değildir. İnternet servisi sağlayan şirketin sözleşmesinde ev dışındaki başka kişi, daire ve kurumlarla paylaşıma müsade edilmemektedir. Bundan dolayı evine internet bağlatan kimsenin şifreyi komşu daireye vermesi de komşunun şifreyi alıp kullanması da caiz değildir. Bu tür ihaleler ile sözleşmenin kapsamı dışına çıkmak uygun değildir. Yine sözleşme gereği internet sözleşmesinin yapıldığı mekanda bulunan (hane halkı ve misafirleri) herkes kullanabilir. Hakkı olmayan bir şeyin iyiliği olmaz. Kullanan için de kullandıran için de helal değildir”

İnternet ücretlerinin pahalanmasının ardından çok sayıda kişi wifi şifresini başkalarına vermeye başladı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com