Komşu ihbarı: Muharrem’in çocukları hep yükseldi, benimkiler neden yükselemedi?

Samsun'da 2016'daki darbe girişiminin ardından bir muhbirin, komşusu Muharrem'i ve çocuklarını Gülen cemaati mensubu olmakla suçlayarak yaptığı ihbar şaşkınlık yarattı. "Muharrem'in çocukları hep yükseldi benimkiler yükselemedi" diyen muhbir, jandarmadan bu durumun araştırılmasını istedi.

  • ü
  • 25 Mart 2024
  • ü
  • Gündem

Hukukçu Kadir Öztürk, ihbar karşısında şaşkınlığını gizleyemediklerini paylaştı.

Samsun’un Çarşamba ilçesinin Yeşilova Mahallesi’nde ikamet eden Y. D.’nin aynı mahallede yaşayan bir komşusu aleyhine “çocukları benim çocuklarımdan daha başarılı, bu durum araştırılsın!” şeklinde jandarma karakoluna ihbarda bulunduğu ortaya çıktı.

Muhbir, 15 Temmuz 2016 tarihindeki başarısız darbe girişiminden hemen sonra 26 Temmuz 2016’da telefonla jandarmayı adını gizleyerek aradı, “Muharrem’in çocukları hep yükseldi, benim çocuklarım niye yükselemedi. Bu konu araştırılsın!” şeklinde beyanda bulundu. İhbar ettiği komşusunun çocuklarının Gülen cemaati mensubu oldukları için yükseldiğini düşünen muhbir, bu konunun araştırılmasını talep etti. Asılsız bu ihbar üzerine yürütülen ceza soruşturmasında isimsiz muhbirin, aynı mahallede ikamet eden Y.D. olduğu öğrenildi.

BABA VE İKİ KARDEŞ GÖZALTINA ALINDI

Konuya ilişkin sosyal medya hesabında paylaşım yapan hukukçu Kadir Öztürk (32), “İhbar tarihinden kısa bir süre sonra evimize jandarmalar geldi. Babamı ve iki kardeşimle beni sormuşlar. ‘Hakkınızda şikayet var’ demişler. Evimizde arama yapmışlar. Babamı ve iki kardeşimi ise gözaltına almışlar.”

‘BEŞ SINIFIN BİRLEŞTİRİLDİĞİ’ KÖY OKULUNDAN TÜRKİYE 409′.CUSU OLMAYA…

Dava sürecinde muhbirlik yapan kişinin aynı mahallede oturdukları Y. D. olduğuğunu öğrendiğini kaydeden Öztürk, “Bu durumu öğrenince çok şaşırdım. Ben, beş sınıfın birleştirilmiş halde olduğu tek odalı köy okulundan çıkıp prestijli bir fen lisesinde okumuştum. 2009 yılında, üniversite giriş sınavında ise Türkiye 409.’su olmuştum. Babam beni ve beş kardeşimi okutmak için hep çok çalıştı. Biz de bunun bilinciyle derslerimizde başarılıydık” dedi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com