Kolon kanseri, kalbi yüzde 15 çalışıyor: Hasta tutuklu Ahmet Gemicioğlu yoğun bakıma alındı

Kolon kanseri olan, prostatı bulunan ve doktorların kalbinin ancak yüzde 15 düzeyinde çalıştığını söylediği hasta tutuklu Ahmet Gemicioğlu, cezaevinde fenalaşarak yoğun bakıma kaldırıldı.

  • ü
  • 27 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

Hakkari’de 67 yaşındaki Abdurrahman Gemicioğlu, hakkında verilen 8 yıl 9 ay hapis cezası Yargıtay tarafından onandıktan sonra 3 Ekim’de tutuklanarak, Van Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ne götürüldü. Kolon kanseri, prostat ve kalp yetmezliği gibi birçok hastalığı bulunan Gemicioğlu, tutuklandığı günden bu yana hemen hemen her gün hastaneye kaldırılıyor.

25 Ekim akşamı fenalaşan Gemicioğlu, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Gemicioğlu’nun tedavisi 3 gündür hastanenin yoğun bakım ünitesinde sürüyor.

‘DURUMU KRİTİK AŞAMADA’

Mezopotamya Ajansı’na konuşan Gemicioğlu’nun kızı Elif Gemicioğlu, babasının gerçek yaşının 76 olduğunu belirterek, kemik testinin yapılmasını istedi. Babasının 2012 yılında KCK operasyonları kapsamında Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde gözaltına alındıktan sonra tutuklandığını söyleyen Gemicioğlu, “Babam yaklaşık 2 yıl cezaevinde kaldıktan sonra adli kontrolle tahliye edildi. Yaklaşık iki yıl önce de kolan kanseri teşhisi konuldu. Babam ameliyat edildikten sonra bağırsakları uzun bir süre dışardaydı. Kansere yakalanmasıyla birlikte sürekli hastane yollarındaydık. Şeker, tansiyon demans, kalp yetmezliği gibi birçok hastalığı var. Son ameliyatında enfeksiyon kaptığı için durumu ağırlaştı 2 gün entübe edildi. Babamın durumu şuan kritik bir aşamada” dedi.

‘KALBİ YÜZDE 15 ÇALIŞIYOR’

Tutuklanmadan iki gün önce babasının kalp rahatsızlığından dolayı hastaneye kaldırıldığını hatırlatan Gemicioğlu, “Doktor, babam için ‘kalbi yüzde 20 çalışıyor’ bilgisini verdi. Tutuklandıktan sonrada hastaneye kaldırılmış ve bu defa doktorlar ‘Kalbi yüzde 10 ile 15 arasında çalışıyor’ dedi. Kalbi yeteri kadar kanı pompalamadığı için kandaki enfeksiyon iki kat artmış durumda. Cezaevinde gerekli tedavi olmadığı için ciğerleri şuan su topluyor” diye konuştu.

‘ADLİ TIP, RAPORU SÜRÜNCEMEDE BIRAKIYOR’

Adli Tıp Kurumu’nun (ATK) babası hakkında hazırlayacağı rapora dikkat çeken Gemicioğlu, “Babam 25 gündür tutukludur. ATK, babamla ilgili hazırlayacağı raporu hızlıca çıkarmalıdır. Ancak raporu sürüncemede bırakıyor. Bir hafta önce ‘rapor bir haftada çıkar’ dediler oysa hala rapor çıkmış değil. ATK’nin raporu bilerek sürüncemede bıraktığını düşünüyorum. Yıllardır cezaevinde hasta tutsaklara ilişkin bir sorun var. Bu sorunlar bir türlü çözüme kavuşamadı. İki gündür yeniden bir barış sürecinden bahsediliyor. Eğer samimilerse bu barış, hasta tutsakların bırakılmasıyla başlar. Tüm siyasi parti ve sivil toplum örgütleri hasta tutsaklar için duyarlı olmalıdır. Hasta tutsakların sağlık durumları daha da kötüye gitmesin” dedi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com