Kobani davasının yarın beklenen karar duruşması ertelendi

Yarın Sincan Kampüsü mahkeme salonunda görülecek Kobani Davası’nın karar duruşması ertelendi.

  • ü
  • 16 Nisan 2024
  • ü
  • Gündem

Kobani davası duruşması yarın görülecek, karar beklenirken duruşmanın erteleneceği iddia edildi. Gazeteci Müyesser Yıldız, yarın Sincan Kampüsü mahkeme salonunda görülecek Kobani Davası’nın karar duruşmasının ertelendiğini duyurdu.

Gazeteci Yıldız, “Kobani davasında yarın karar duruşması yapılacağı açıklanmıştı; ancak, her ne olduysa, yarın karar duruşması yapılmayıp sadece ara karar kurularak duruşmanın ileri bir tarihe ertelenmesinin kararlaştırıldığı öğrenildi” ifadelerini kullandı.

Selahattin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu 18’i tutuklu toplam 108 kişinin yargılandığı ‘Kobani Davası’nda sona gelindi.

NE OLMUŞTU?

Demirtaş’ın tutuklu yargılandığı davada, AİHM 2020 yılında, Demirtaş’ın ifade özgürlüğü ve kişi özgürlüğü haklarının ihlal edildiğine karar vermiş ve Demirtaş’ın derhal tahliye edilmesine hükmetmişti.

Mahkeme ayrıca Türkiye’nin “kötüye kullanma yasağı” olarak da bilinen Sözleşmenin 18.maddesini de ihlal ettiğine hükmetmişti.

Kararın uygulanmaması üzerine Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’nin gündemine alınan dava ile ilgili en son Mart ayında alınan kararda, Türkiye’nin, Demirtaş’ın derhal tahliyesini sağlaması gerektiğini bildirildi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com