Kızılay’ın verdiği ‘Altın madalya’ sarıya boyanmış gümüş çıktı

Kızılay tarafından 35 ünite kan verdiği için "altın madalya beratı”yla ödüllendirilen Ahmet Fahri Doğanlar, hayal kırıklığına uğradı. Madalyanın sarıya boyanmış gümüş olduğu ortaya çıktı.

  • ü
  • 20 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

Gaziantep’te 35 ünite kan bağışı yapan Ahmet Fahri Doğanlar, Kızılay tarafından “altın madalya beratı”yla ödüllendirildi. Ancak yapılan incelemede madalyanın sarıya boyanmış gümüş olduğu belirlendi. Konuya ilişkin açıklama yapan CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, Kızılay’a yardımseverleri kandırmaktan utanç duymayıp duymadıklarını sordu ve “Siz yardımseverlere ‘tenekeden madalya beratı’ verseniz dahi yine aynı şevk ve gururla alacaklarını bilmiyor musunuz?” diye tepki gösterdi.

ALTIN MADALYA VERİLDİ AMA…

Gaziantep’te yaşayan Ahmet Fahri Doğanlar, Kızılay’a 35 ünite kan bağışında bulunarak önemli bir yardımseverlik örneği sergiledi. Bu başarı dolayısıyla Kızılay, Doğanlar’a genel başkan Fatma Meriç Yılmaz imzalı bir teşekkür mektubu ve ‘altın madalya beratını’ takdim etti.

ÇOCUKLARINA MİRAS BIRAKIRKEN KONTROL ETTİRDİ

ANKA’nın bildirdiğine göre; hatıra olarak aldığı madalyayı çocuklarına bırakmayı planlayan Doğan, bir süre sonra madalyayı görmek isteyen kuyumcu bir arkadaşına gösterdi. Kuyumcu madalyayı inceledikten sonra altın olmadığını söyledi. Madalyayı başka bir kuyumcuya daha gösteren Doğanlar, ondan da aynı cevabı aldı.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, Gaziantep Altın Evi’nin madalya üzerindeki incelemesini paylaşarak, madalyanın binde 925 oranında gümüşten yapıldığını, altın oranının ise binde sıfır olduğunu duyurdu.

ESNAF ODASI TEYİTLİ: SARIYA BOYANMIŞ GÜMÜŞ

Doğanlar ise, madalyanın altın olmadığını teyit etmek ve belgelemek için Gaziantep Kuyumcular Ve Sanatkarlar Esnaf Odası’na başvurdu. Ardından madalyanın incelenmesi için Gaziantep Ayar Evi’ne teslim etti. Birkaç gün sonra incelemenin sonucu çıktı. Gaziantep Ayar Evi’nden verilen rapora göre Kızılay’ın altın madalyasında altın oranı binde sıfırdı. Yani madalyada hiç altın kullanılmamıştı. İncelemeye göre madalya binde 925 oranında gümüşten yapılmıştı.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com