Kızılay’ın kan bağışçılarına teşvik için verdiği altın madalya teneke çıktı

Türk Kızılay'ı tarafından “teşvik” amacıyla verileceği vadedilen altın madalya sahte çıktı. 20 yıldır kan bağışı yapan Remzi Türk, "Hakkımı helal etmiyorum. Artık kan bağışı yapmıyorum" dedi.

  • ü
  • 04 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından eleştiri oklarını üzerine çeken Türk Kızılayı’nda skandallar bitmiyor.

Gazete Duvar’dan Ferhat Yaşar’ın haberine göre, bugüne kadar 37 ünite kan bağışlayan Remzi Türk, kendisine ‘altın’ denilerek verilen madalyanın sahte olduğunu öğrenince kurumu aradı. Remzi Türk’ün görüştüğü yetkili kendisine “maneviyatın daha önemli olduğunu” söyledi. Türk ise artık Kızılay’a kan bağışında bulunmayacağını, sadece acil durumdaki hastalar için kan vereceğini söyledi. Remzi Türk, “Vatandaşı niye kandırıyorsunuz?” diye tepki gösterdi.

YÜZLERCE ŞİKAYET VAR

Kızılay’ın altın diye dağıttığı madalyalar konusunda yüzlerce şikayet olduğu ortaya çıktı. Şikayetvar.com isimli web sitesinde yer alan bilgilere göre; Kızılay’a madalya başlığı altında 657 şikayet kaydı açıldı.

Ancak bu şikayetlerden yalnızca bazılarına çözüm bulunabildi.

Sitede Atakan isimli bir yurttaş şikayetinde şunları kaydetti: “Kızılay Derneği, altın madalya vermek yerine bana değersiz bir metali altın suyuna batırılmış olan madalya görünümünde bir şey verdi. Güneydoğu Anadolu Bölge Kan Merkezi tarafından dün itibarıyla bana teslim edildi. Kuyumcuya gösterdim, sahte çıktı.”

Ferhat isimli bir başka yurttaş işe şikayetinde şunları kaydetti:

“Yaklaşık 14 yıldır düzenli olarak Kızılay’a bağış yapmaktayım. 37. Bağışımı eylül ayında yapmış bulunmaktayım. Tarafıma gümüş ve bronz madalyalar ben arayıp söylediğim için verilmiştir.

Şimdi altın madalyayı hak ettim arayan soran yine yok. 3 ay önce şikayetimi belirttim beni aradılar haziran ayı Kızılay haftası diye sizi arayacaklar dendi yine aramadılar haziran bitti arayan soran yok ben sürekli bağış yapıyorum madalya veren takdim eden yok.”

MADALYA SİSTEMİ NASIL İŞLİYOR?

Türk Kızılayı’nın web sitesinde yer alan bilgilere göre; 10. bağışta bronz, 25. bağışta gümüş, 35. bağışta altın madalya, 45. bağışta ise plaket verilmesi gerekiyor.

Sitede yer alan bilgilere göre madalya ve plaketler, hak edilen yılın bir sonraki senesinde 14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü itibari ile Kan Bağışı Merkezleri’nce teslim ediliyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com