Kız Çocukları Davası’nda 4. gün: Avukatlar savunma yaparken çocuklar ağladı

Gülen cemaatiyle irtibat 14'ü lise öğrencisi kız çocuğu olmak üzere 19'u tutuklu 41 kişinin yargılandığı davanın dördüncü gününde, duruşma salonundaki çocukların ağladığı öğrenildi.

  • ü
  • 26 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

İstanbul’da Gülen cemaatiyle irtibatlı oldukları iddiasıyla 4 ay önce düzenlenen gözaltına alınan, aralarında lise öğrencisi 14 kız çocuğunun da bulunduğu 19’u tutuklu 41 kişinin yargılandığı dava dördüncü gününde devam ediyor. Avukat Hatice Yıldız, bugünkü duruşmada kız çocuklarının ağladığını duyurdu.

Yıldız, sosyal medya hesabındaki paylaşımında, “Avukat savunmaları yapılırken bazı sanık kız çocukları ağlıyor” diye yazdı.

Tutuklu müvekkilinin de duruşma başlamadan önce ağladığını aktaran Yıldız, “Yanına gittiğimde ‘4 gündür sinirlerim bozuldu biz ne yaşıyoruz böyle’ dedi. Yapmayın beyler bu gençlere bu kötülüğü yapmayın. Bunun ne insanlara ne bu ülkeye faydası yok” ifadelerini kullandı.

5-6 YAŞINDA BANK ASYA HESABINDA ARTIŞ OLUP-OLMADIĞI SORGULANDI…

Öte yandan dava kapsamında 16 yaşındaki lise öğrencisi M. A. ile ilgili polis tarafından yapılan araştırma başlıkları ise şöyle oldu:

-Terör soruşturmalarında adının geçip geçmediği,

-Soruşturma geçiren kişiler ile şirket ortaklığının olup olmadığı,

-2013-2014 yıllarında (yani M.A. henüz 5-6 yaşındayken) Bank Asya’da hesap artışının olup olmadığı,

-TEM Daire Başkanlığına ait 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında işlem yapılan kişiler listesinde isminin yer alıp almadığı,

-KHK’lar ile kapatılan dernek sendika vs üyeliğinin olup olmadığı,

-KHK ile ihraç edilenler arasında olup olmadığı,

-Bylock kullanıcısı olup olmadığı, Bylock yazışmalarında isminin geçip geçmediği

-KHK ile kayyım atanan şirketlerde SGK kaydının olup olmadığı,

-Gizli tanıkların ifadelerinde adının geçip geçmediği…

Birlikte top oynadıkları, ders çalıştıkları, öğrenci evinde kaldıkları, AVM’de sinema izledikleri, Yemek Sepeti’nden sipariş verdikleri, iftar yaptıkları ve sahibinden.com sitesinden kiralık ev buldukları gerekçesiyle haklarında ‘terör’ davası açılan aralarında 14’ü lise öğrencisi kız çocuğu olan 41 kişinin yargılandığı dava İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sürüyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Öğrenciler önceki üç günkü duruşmalarda Mahkeme Başkanı Şenol Kartal’ın “Arefe günü 1000 ihlas okunmasını kim istedi?”, “Fitre ve sadaka mesajlarını niye paylaştınız?”, Bowling oynamaya kimle gittiniz?”, “Bowling ücretini kim ödedi?”, “Kaldığınız evi kim tuttu? Yurt dışına niye gidecektiniz? “ şeklindeki sorularını cevaplamıştı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com