Kırmızı bültenle aranan Çinli, yatırım vaadi ile KKTC’ye yerleşti

Xia, 2020’de KKTC’ye giderek sağlık alanında büyük yatırımlar yapacağını söyleyip yerleşti. Çinli’nin suç dosyası kabarık çıktı.

  • ü
  • 15 Ocak 2024
  • ü
  • Gündem

Suç dosyası kabarık olan ve Interpol tarafından “Kırmızı bültenle” aranan Çin uyruklu Yanxi Xia, sağlık alanında yatırımlar yapacağını söyleyerek Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) yerleşti. Sabıkalı Çinli, 2020 yılında adaya geldi, oturum izni alarak yerleşti. Sağlık alanında yatırımlar yapacağını söyleyip vatandaşlık başvurusunda bulundu ve “Arman Kaya’’ adını kullanmaya başladı.

BAKAN ‘ÇİNLİ KARTEŞİMİZ’ DİYE TEŞEKKÜR ETTİ

Sözcü’nün aktardığına göre, Xia, KKTC Sağlık Bakanı Ali Pilli’yi ziyaret edip solunum cihazları hediye etti. Bakan Pilli, Xia’yı iş insanı zannedip “Çinli kardeşimizin yardımı insanlığa katkıdır. Ülkemize yapacağı her türlü yatırım için desteğe hazırız” diyerek teşekkür etti.

HAKKINDA ARAŞTIRMA YAPILINCA ORTAYA ÇIKTI

Vatandaş yapılacağı sırada hakkında araştırma yapılan 1969 doğumlu Yanxi Xia’nın “Piramidal Yapılı Örgüt Kurma ve Yönetme” suçundan İnterpol tarafından Kırmızı Bülten ile uluslararası seviyede arandığı belirlendi. Xia, Bakanlar Kurulu kararı ile “Yasaklı Göçmen” ilan edildi. Xia’nın halen KKTC’de olup olmadığı bilinmiyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com