‘Kılıçlı yemin’ AKP’de kavga çıkardı: Senin gibi çöpler sayesinde partimiz bu hale geldi

Ömer Çelik'in teğmenlerle ilgili açıklamasını eleştiren eski vekil Mehmet Metiner ile Saray'ın danışmanı Yiğit Bulut arasında tartışma yaşandı. Bulut'un kendisine yönelik 'çer çöp' sözünü eleştiren Metiner, "Senin gibi çer çöpler sayesinde AK Parti’miz bu hale geldi. Fitneci olan senin dilindir"dedi.

  • ü
  • 03 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

Mehmet Metiner ile Yiğit Bulut arasında 'çer çöp' kavgası.

Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde teğmenlerin 15 Temmuz’dan önce okunan subay metnini okuması AKP’li eski milletvekili Mehmet Metiner ve Saray danışmanı Yiğit Bulut arasında tartışmaya neden oldu.

AKP eski milletvekili Mehmet Metiner, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin kılıçla yemin eden teğmenleri hedef alan açıklamasına destek vererek, “MHP’nin bilge lideri Sn. Devlet Bahçeli’nin resmi yemin dışındaki diğer korsan yeminle ilgili ettiği bu söze pek bir ehemmiyetlidir. Kendisini yürekten alkışlıyorum.” dedi. Parti sözcüsü Ömer Çelik’in teğmenleri savunan açıklamasını eleştiren Metiner, “Sn. Bahçeli’nin kanun dışı yemin töreniyle ilgili gayet netlikle ortaya koyduğu bakış açısı keşke AK Parti’mizin değerli sözcüsü Ömer Çelik tarafından daha kararlı bir dille vurgulansaydı diyorum” ifadesini kullandı.

AKP’YE HER MESELEDE DEVLET DİLİ KULLANIYOR ELEŞTİRİSİ

Ömer Çelik’in açıklamasına yönelik eleştirilerini sürdüren Metiner, şu ifadeleri kullandı: “O teğmenlerin Atatürk’ü anmalarının gayet doğal olduğunu söyleyip orta yerdeki gayrı kanuni yemin törenine dair doğrudan tek laf etmeyen bakış açısını doğrusu içime sindiremedim. O zaman şu sorunun cevabı verilsin: O kanuni yemin töreninden sonraki ikinci yemin töreni ve atılan slogan kanuni midir, kanun ve nizama uygun mudur? O korsan gösteri havasındaki yemin töreni kime mesajdı? Eğer kanun ve nizama uygundur deniliyorsa bilelim. Değildir deniliyorsa o zaman gereği yapılacak mıdır? O korsan gösteriyle hükümete mesaj verilmek istenmediyse kime yönelikti o mesaj?”

Partisini her meselede devlet dilini kullanmakla suçlayan Metiner, “Her meselede sadece devletin dilini kullanıyor olmak, siyasi rotamızda inhiraflara yol açıyor. Unutmayalım: Biz devleti yöneten partiyiz. Ne devletin partisiyiz ne de devletin kendisiyiz” şeklinde eleştirilerine devam etti.

‘DIŞLANMIŞLAR, ÇER ÇÖP’

“Dolar 3 bin lirayı geçerse yüzüme tükürün” sözüyle hatırlanan Saray’ın ekonomi danışmanı Yiğit Bulut, Metiner’i “partiden dışlanmış, çer çöp” olarak niteledi. Bulut, “Teğmenler’ ve ‘yemin töreni’ ile ilgili Ömer Çelik ne diyorsa odur! Çer çöp’ün dışlanmışların, BÜYÜK TÜRK MİLLETİ VE TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ arasında fitne çıkarma çabası nafiledir! Hangi partiden olursa olsun kripto fetöcülerin fitne çıkarma çabasına karşı dikkatli olalım!!” paylaşımında bulundu.

‘AKP SOPASIYLA ADAM DÖVÜYORSUN’

Yiğit Bulut’un paylaşımını alıntılayan Metiner, şu ifadeleri kullandı:  “Haddini bil de konuş! Her karşı çıkanı veya eleştireni bu üslupla suçlaman hadsizliğin ifadesidir. Hangi ara herkesten çok AK Partili oldun da AK Parti’nin sopasıyla adam dövüyorsun! Senin gibi çer çöpler sayesinde AK Parti’miz bu hale geldi. Fitneci olan senin dilindir!” dedi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com