KHK’lılardan Özel’e ‘ayrımcılık’ eleştirisi: ‘Sevinç Çakır’ı ziyaret etmemeniz doğru değil’

CHP lideri Özgür Özel, iki oğlunu ve eşini kaybeden Emine Şenyaşar'ı ziyaret ettiği esnada 10 metre ilerisinde bulunan kursiyet Teğmen annesi Sevinç Çakır'ıın yanına gitmemesi KHK'lıların tepkisine sebep oldu.

  • ü
  • 06 Haziran 2024
  • ü
  • Gündem

KHK’lılar Platformu Sözcüsü Münir Korkmaz, CHP lideri Özgür Özel’in Urfa’da eşini ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar’ı ziyaret etmesinin önemli olduğuna işaret ederek, “Ancak hemen 5 metre ilerde oğlu hukuksuz yere ceza alan ve adalet arayan Sevinç anneyi ziyaret etmemeniz hiç doğru bir davranış olmadı” dedi. 

CHP lideri Özel, Şenyaşar’ı ziyaretinde “Konuştuğu dili, Kürtçeyi bilmiyorum. Ama hiç tercüme etmeseniz de ne dediğini çok iyi biliyorum. Kendi annemin gözünden akmış gibi hissediyorum. O gün orada yaşananlar, hastanede yaşananlar bu isyanın en haklı sebebi. Herkesin gözünün önünde olan katliama devlet gözünü yumamazdı. Ama maalesef devletin gözünü yumdular. Biz haklı mücadelesinde yanındayız. Önümüzdeki hafta Sayın Cumhurbaşkanı gelecek. O geldiğinde bu konuyu da kendisine doğrudan annenin ağzından ileteceğim” ifadesini kullandı.

15 Temmuz sonrasında tutuklanan kursiyer Teğmen annesi Sevinç Çakır da Emine Şenyaşar’ın bir kaç metre yanında oturma eylemi yapıyor. KHK’lılar Platformu Sözcüsü Münir Korkmaz, CHP lideri Özel’in sadece Emine Şenyaşar’ı değil Sevinç Çakarı da ziyaret etmesinin doğru davranış olacağını belirterek,”Doğrusu herkes için adalet, herkes için hukuk degil mi?” sorusunu yöneltti. 

Korkmaz’ın paylaşımı şöyle:

“Sayın @eczozgurozel adalet arayan Emine Senyaşar’ı ziyaret etmeniz çok degerli.Ancak hemen 5 metre ilerde oğlu hukuksuz yere ceza alan ve adalet arayan Sevinç anneyi ziyaret etmemeniz hiç doğru bir davranış olmadı. Doğrusu herkes için adalet,herkes için hukuk degil mi?”

Sevinç Çakır, Özel’in kendini ziyaret etmemesine sosyal medyadan “Görmek istemedi! Gün gelir acımızı derdimizi görmeyeni görmeyiz” şeklinde tepki gösterdi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com