KHK’lı meslektaşlarını ihbar eden eski polis Hamza Turhan Ayberk, MOSSAD’a bilgi sızdırmaktan gözaltına alındı

Emniyet ve MİT’in ortak operasyonu sonucu İsrail istihbarat birimi MOSSAD’a bilgi satma iddiasıyla gözaltına alınan yedi kişi arasında eski Emniyet Amiri Hamza Turhan Ayberk’in de yer aldığı ortaya çıktı.

  • ü
  • 05 Mart 2024
  • ü
  • Gündem

İktidar yanlısı televizyonlarda sık sık görüşlerine başvurulan eski polis ‘özel dedektif’ Hamza Turhan Ayberk, MOSSAD’a bilgi sızdırmaktan gözaltına alındı. ‘Victoria’ adlı MOSSAD ajanı ile bağlantısı olduğu öne sürülen Ayberk’in meslektaşları aleyhine ihbarlarda bulunduğu öğrenildi. 2002 yılında Güngören İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görev yaparken disiplin soruşturması sonucu meslekten ihraç edilen Ayberk, Gülen cemaati soruşturmaları (FETÖ) kapsamında 8 yıl hapis cezasına çarptırılan eski Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya hakkında 2022 yılında şikâyetçi olmuştu.

MOSSAD AJANIYLA İLETİŞİM KURDU

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Emniyet’in MOSSAD’a bilgi sızdıranlara yaptığı ortak operasyonda eski emniyet amiri Hamza Turhan Ayberk gözaltına alındı. 2002’de Güngören İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görev yaparken teşkilattan atılan Ayberk’in iktidara yakın kanallarda ‘özel dedektif’ titriyle televizyonlarda sabah programlarında, ‘Emekli Emniyet Müdürü’ olarak da haberlerde görüşlerine yer veriliyordu. MOSSAD’ın, Ayberk’le ‘Victoria’ kod adlı ajanı aracılığıyla temas kurduğu ve 2019 yılında Belgrad’da eğitim verdiği iddia ediliyor.

 

Özel dedektif olarak çalıştığı belirtilen Ayberk’in para karşılığı MOSSAD’a bilgi temin etmek için aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu şahıslardan ekip kurduğu ve aldığı talimatlar doğrultusunda Türkiye’deki Orta Doğulu şahıs ve şirketler hakkında bilgi derlediği belirlendi.

‘BELGRAD’TA EĞİTİM ALDI’

İddialarara göre; MOSSAD’ın, “Victoria” kod adlı ajanı aracılığı ile Ayberk’le temasa geçtiği ve yapılacak işlerle ilgili olarak Ayberk’e 2019 yılında Belgrad’da eğitim verdiği tespit edildi. Ayberk, MOSSAD’ın yönlendirmesiyle gizli haberleşme uygulamaları kullandı. Resmi kayıtlara yansımaması için ödemeleri kripto para üzerinden aldı. Bilgi sızdırmanın yanı sıra tehdit ve takip faaliyetlerinde de bulundu. Hedefindeki kişilerin araçlarına takip cihazı yerleştirdiği ve konumlarını anlık olarak MOSSAD’a aktardı tespit edildi.

ATV’NİN GEDİKLİSİ

Ayberk’e, ATV Ana Haber’in 16 Haziran 2023’teki “O magandalar nasıl silah alabiliyor?” başlıklı özel dosya haberinde “Emekli Emniyet Müdürü” titriyle Ayberk’in görüşlerine yer verilmişti.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

ATV’nin bir özel dosya haberinde de “emekli emniyet müdürü” titriyle görüşlerine yer verilmişti.

“KAHRAMAN” GİBİ GÖSTERİLMİŞTİ

İktidar yanlısı Yeni Asır gazetesinde Fatih Şendil imzasıyla 23 Ocak 2022’de, “Eski emniyet müdürlerinden FETÖ’cü müdüre dava” başlığı ile çıkan haberde, Ayberk, ‘kahraman’ gibi gösterilmişti:

Haberin ilgili bölümünde, “İZMİR eski il emniyet müdür yardımcısı avukat Emrullah Aksakal, 40 yıl önce Ankara’da Polis Akademisi’nde öğrenciyken Zübeyir Kındıra’nın kitabı Fetullah’ın Jopları’nda yazdığı gibi işkence mağduru olduğu için o dönem sınıf arkadaşı olan Hamza Turhan Ayberk ile birlikte harekete geçti. O dönem sınıf komiseri olan ve FETÖ’ye itaat etmediği için şiddetli işkence gören Aksakal ve devre arkadaşı Ayberk, daha sonra büyük kentlerde il emniyet müdürlüğü yapan Eski Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ve FETÖ aleyhine suç duyurusunda bulundu. Eski Emniyet müdürü Kahya’nın örgütte ‘Mahrem İmamlar’ arasında örgüte tam bağlılığı simgeleyen A-4 koduyla bulunduğu ortaya çıkmıştı.” ifadeleri kullanılmıştı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com