KHK’lı kardiyolog Salaheddin Akçay, Meriç kıyısında hayatını kaybetti

KHK’lı kardiyolog Salaheddin Akçay, özgürlük için çıktığı yolda Meriç kıyısında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Akçay’ın cenazesi İstanbul’da toprağa verildi.

  • ü
  • 25 Nisan 2024
  • ü
  • Gündem

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevinden ihraç edilen kardiyolog Doç. Dr. Salaheddin Akçay, özgürlük için çıktığı yolda Meriç kıyısında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Akçay’ın cenazesi, defin için gönderildiği İstanbul’da toprağa verildi.

15 Temmuz 2016’daki başarısız darbe girişiminden sonra ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) dönemindeki KHK’larla görevinden ihraç edilen Akçay’ın, Almanya’ya iltica etmek için yola çıktığı bildirildi.

YOLDA KALP KRİZİ GEÇİRDİ

Bold Medya’dan Necdet Çelik’in aktardığına göre; Salaheddin Akçay, 17 Nisan gecesi bir arkadaşıyla Meriç nehrini geçerek Yunanistan kıyısına ulaştı. 47 yaşındaki doktorun yol arkadaşına, ‘’Oh be, özgürüz!’’ dediği ve ardından yere yığıldığı öne sürüldü. Salaheddin Akçay’ın kalp krizi geçirdiği, ambulansla hastaneye götürülmesine rağmen hayata döndürülemediği belirtildi.

CENAZESİ GÜMÜLCİNE’DEN İSTANBUL’A GÖTÜRÜLDÜ

Dimetoka Devlet Hastanesi morguna kaldırılan Salaheddin Akçay’ın naaşı, ertesi gün Gümülcine merkezli bir cenaze nakil firmasıyla Türkiye’ye gönderildi.

Aslen Mardinli olan Salaheddin Akçay,  iki çocuk babasıydı.

15 TEMMUZ SONRASI GÖZALTINA ALINDI

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Akçay, Celal Bayar Üniversitesi’nde görev yaparken 15 Temmuz’dan 10 gün sonra gözaltına alınmıştı.

KHK ile işinden atılan Akçay, çeşitli özel hastanelerde çalışarak geçimini sağlamaya çalıştığı öğrenildi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com