KHK’lı akademisyenin göreve iade kararını uygulamayan üniversite tazminat ödeyecek

Barış Bildirisi'ne imza attığı için KHK'yla üniversiteden atılan akademisyen Hülya Dinçer, göreve iade kararını keyfi olarak uygulamayan Marmara Üniversitesi’ne karşı açtığı manevi tazminat davasını kazandı.

  • ü
  • 28 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

Mahkemenin göreve iade kararını uygulamayan Marmara Üniversitesi’ne karşı açtığı davada akademisyen Hülya Dinçer’e tazminat ödenmesine hükmedildi.

Barış Akademisyenleri, 11 Ocak 2016’da Güneydoğu’daki çatışmaların sonlandırılması ve müzakere koşullarının oluşması için Barış Bildirisi’ni kamuoyuna açıkladı. Bildiriye 2 bin 212 akademisyen imza attı.

Sonrasında akademisyenler hedef gösterilmiş ve çok sayıda kişi görevden Kanun Hükmünde Kararname’lerle (KHK) ihraç edilmişti.

YA GÖREVE BAŞLAYAMIYOR YA YENİDEN İHRAÇ

Bazı akademisyenler yıllar süren bekleyişten sonra göreve iade kararı almaya başladı ancak birçok üniversite mahkeme kararlarını uygulamadı. Akademisyenler hakkında göreve iade kararı verilse de bu akademisyenler ya göreve başlatılmıyor ya da göreve başladıktan sonra istinaf mahkemeleri ‘yürütmeyi durdurma’ veya ‘yeniden ihraç’ kararı veriyor.

‘KHK’LAR GİDECEK, BİZ KALACAĞIZ’

PolitikYol’daki habere göre; Barış kademisyeni Hülya Dinçer de Marmara Üniversitesi’nden ihraç edilmiş, daha sonrasında göreve iade kararı almıştı. Ancak üniversite yönetimi, söz konusu kararı uygulamadı.

Eğitim-Sen’in aktardığına göre Dinçer, üniversiteye açtığı tazminat davasını kazandı. Eğitim-Sen’den yapılan açıklamada şunlar dendi: “Barış Akademisyeni üyemiz Hülya Dinçer, göreve iade kararını keyfi olarak uygulamayan Marmara Üniversitesi’ne karşı açtığı manevi tazminat davasını kazandı. Üniversitenin hukuk tanımaz tutumu mahkeme kararıyla tescillendİ. KHK’lar gidecek biz kalacağız!”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com