Akademisyen Bülent Şık görevine iade edildi

KHK ile Akdeniz Üniversitesindeki görevinden ihraç edilen akademisyen Bülent Şık, Ankara 27. İdare Mahkemesi'nin verdiği kararla görevine iade edildi.

  • ü
  • 24 Şubat 2024
  • ü
  • Gündem

Akademisyen Bülent Şık görevine iade edildi.

Akdeniz Üniversitesindeki görevinden 672 sayılı KHK ile ihraç edilen akademizyon Bülent Şık, Ankara 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği kararla görevine iade edildi.

İade kararını sosyal medya hesabından duyuran Bülent Şık, “22 Kasım 2016’da 677 sayılı KHK ile çıkarıldığım Akdeniz Üniversitesi’ndeki öğretim üyeliği görevine Ankara 27. İdare Mahkemesinin verdiği kararla iade edildim. Akademi içinde -ya da dışında- toplumsal barışı ve kamu refahını savunmak için çalışmaya devam edeceğim” dedi.

CHP Milletvekili ve KHK’lı Yüksel Taşkın, Bülent Şık’ın iade edilmesiyle ilgili olarak, “Bülent Şık Hocamız görevine iade edilmiş. Onun gibi kamu yararını her şeyin üstünde tutan bir hocamızın ihraç edildiği bir ülkede akademi diye bir şey olabilir mi? Umarız Hocamızın iadesine üniversitesi itiraz ederek tarihe bir başka utanç bırakmaz…” ifadesini kullandı.

Bülent Şık, çevre konusuda yaptığı bilimsel çalışmalarla biliniyor.

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com