Kenya’da eşiyle birlikte kaçırılan öğretmen Saadet Taşçı’dan uluslararası kuruluşlara yardım çağrısı

Kenya'da silahlı kişilerce kaçırıldıktan saatler sonra şehrin uzak bir noktasında serbest bırakılan öğretmen Saadet Taşçı, alıkonulan eşinin hayatından endişe duyduğunu açıkladı. Taşçı, uluslararası kamuoyuna harekete geçme çağrısında bulundu.

  • ü
  • 18 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

Kenya’da Türkiye hükümetinin desteği ile silahlı ve maskeli kişilerce kaçırılan yardımseverlerden öğretmen Saadet Taşçı uluslararası kuruluşlara yardım çağrısı yaptı.

Taşçı, kendisiyle birlikte kaçırılan eşinin hayatından da endişe duyduğunu söyledi.

Kenya’da Birleşmiş Milletler (BM) koruması altında bulunan aralarında bir kadın ile çocuğun da bulunduğu 7 Gülen cemaati mensubunun kaçırılmasının yankıları sürüyor.

Saatler sonra bir kadın ve çocuk ile birlikte 3 kişi, kaçırıldıkları bölgelerden uzak yerlerde serbest bırakıldı.

KAÇIRILAN ÖĞRETMEN SAADET TAŞÇI’DAN YARDIM ÇAĞRISI

Eşi ile birlikte kaçırıldıktan sonra serbest bırakılan öğretmen Saadet Taşcı, eşinin de aralarında bulunduğu yardım severlerin kurtarılması için uluslararası kuruluşlardan yardım istedi. Sosyal medyadan yayınladığı video ile yaşadıklarını anlatırken göz yaşlarına hakim olamayan Taşçı, “2016’dan beri Kenya’da yaşıyoruz. Bugün ehliyetimi almak için gittiğimiz bir resmi kurumun bahçesinden, ellerinde Kalaşnikof tüfek olan 4 maskeli kişi tarafından kaçırıldık. Büyük siyah bir jip’e bindirildik. Araçta hemen gözlerimizi bağlayıp telefon cüzdan saat ayakkabı gibi tüm eşyalarımızı aldılar ve kelepçelediler. Yaklaşık 1 saat sonra beni ve eşimi ayrı araçlara bindirdiler. Kendisinden haber alamıyorum ve hayatından endişe duyuyorum. Beni bindirdikleri araçta 4 kişi vardı ve 6.5 saat dolaştırdılar” diye konuştu.

2018’den beri BM korumasında olduklarını kaydeden Taşçı, “2024’te pasaportlarımızı almıştık. Biz Kenya Hükümeti ve BM’nin koruması altında güven içinde yaşıyorduk. Ta ki bugünkü kaçırılma olayına kadar. Bugün kaçırılan herkes, Kenya’ya çok büyük hizmetlerde bulundu. Özellikle yardım faaliyetlerinde gönüllü olarak çalışmış insanlar. Kaçırılan herkesin güven içinde yuvalarına dönmeleri için gerek Kenya Hükümeti’nin gerek BM yetkililerinin ellerinden gelen çabayı göstermelerini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

KAÇIRILAN ÇOCUK: ARABADAN 4 SİLAHLI ADAM İNDİ

Kaçırılan 17 yaşındaki Abdullah Genç ise şunları anlattı: “Sabah anne ve babamla birlikte arabayla okula giderken yolun daraldığı bir yerde bir araba sıkıştırıp ön taraftan vurarak bizi durdurdu. Arabadan inen 4 silahlı kişi babamı ve beni aldı, annemi bıraktı. Sonra beni de bıraktılar.”

‘BAŞIMIZA ÇUVAL GEÇİRDİLER’

İngiliz vatandaşı olan Türk asıllı Necdet Seyitoğlu ise silahlı kişilerce kaçırıldıktan sonra başına bir çuval geçirilip 4 saat uzaklıkta bir yere götürüldüklerini söyledi. Seyitoğlu İngiliz vatandaşı olmasını sağlamasına rağmen bilgisayarına el konduğunu yaşadıklarının hukuki olarak takipçisi olacağını açıkladı.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Daha önce Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), farklı ülkelerden Gülen cemaati ile bağlantısı olduğu iddiasıyla bazı kişileri kaçırarak Türkiye’ye getirmişti. Türkiye’ye getirilenler çeşitli suçlamalarla tutuklanarak cezaevilerine gönderilmişti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com