‘Katliam Yasası’ Genel Kurul’da: 3 bin imzalı mektup iletildi

Dün Meclis Genel Kurulu'na gelen AKP'nin sokak hayvanlarıyla ilgi teklifinin bugün Cumhur İttifakı oylarıyla yasalaşması bekleniyor. Yasa teklifinin geri çekilmesi için nöbet tutan ve miting yapan yurttaşların 3 bin imzalı mektubu Meclis Başkanı Kurtulmuş’a iledi.

  • ü
  • 29 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

Sokak hayvanlarının öldürülmesinin önünü  açan ve kamuoyunda ‘katliam yasası’ olarak anılan 17 maddelik ‘Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmeleri dün TBMM Genel Kurulu’nda protestolarla başladı.

KRİTİK 5. MADDE KABUL EDİLDİ

Milletvekillerinin kırmızı eldivenlerle ve “Kanlı yasaya hayır” pankartlarıyla protesto ettiği kanun teklifinin ilk 9 maddesinden oluşan birinci bölümün görüşmeleri başladı. Dün görüşmelerin 14. saatinde, tasarıda sokak köpeklerine ‘ötanazi’ tartışmalarına neden olan ve komisyonda düzenlemeye gidilen kritik 5. madde muhalefet partisi milletvekillerinin protestoları arasında kabul edildi.

Muhalefetin tüm önerilerinin yanı sıra 5. maddenin tekliften çıkarılmasına ilişkin önergesi de reddedildi. Teklifin ilk 5 maddesinin kabul edildiği Genel Kurul’da, kalan maddelerin görüşmelerine devam ediliyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

3 BİN İMZA GENEL KURULA İLETİLDİ

CHP’nin aktardığına göre, bugün Genel Başkanı Özgür Özel de Genel Kurul’a katılacak. CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı ise Ankara Anıtpark’ta yasa teklifinin geri çekilmesi için nöbet tutan ve miting yapan hayvan hakları ve yaşam hakkı savunucularının topladığı yaklaşık 3 bin imzayı yazdığı bir mektupla TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’a iletti.

Teklifin bugün yasalaşması, Meclis’in de salı günü kapanması bekleniyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com