‘Katliam Yasası’, Avrupa’da da protesto edildi: ‘Sorumluluk alın canları değil’

Sokakta yaşayan hayvanların katledilmesini öngören yasa tasarısı Avrupa'da protesto edldi. Eylemler, Avrupa başkentlerinin önemli meydanlarında ve Türkiye temsilciliklerinin önünde düzenlendi. Yasanın geri çekilmesi istendi.

  • ü
  • 29 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

AKP’nin hazırladığı ve sokak hayvanlarınıN öldürülmesinin önünü açan ‘Katliam Yasası’, hafta sonu boyunca Avrupa’nın farklı noktalarında Türkiyeli örgütlerin ve göçmenlerin çağrılarıyla protesto edildi.

Eylemlere Türkiyeli göçmenlerin yanı sıra hayvan hakları savunucuları, dernekler ve siyasi partiler de katıldı. Yakalama, kısırlaştırma, aşılatma ve geri bırakma yönteminin uygulanmasını talep eden protestocular, ‘Katliam Yasası’nın geri çekilmesi için çağrıda bulundu.

AMSTERDAM’DA 100’E YAKIN KİŞİ EYLEME KATILDI

Artı Gerçek Dış Haberler servisinin haberine göre; Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da 100’e yakın hayvan hakları savunucusu, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hollanda örgütünün çağrısıyla kentin meşhur Dam Meydanı’nda toplandı. Eyleme, hayvan hakları ihlallerine karşı mücadele eden Save Animals hareketi ve Party for the Animals partisi de katıldı. Meydanda ayrıca Alfa Arama Kurtarma Derneği, Stichting AdoptNL ve WOF Rescue Vakfı gibi kuruluşlar da yer aldı.

‘HAYVANLARI DÜŞÜNEN İNSANLARI DA DÜŞÜNÜR’

İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan ünlü Piccadilly Circus meydanı da “Yasayı geri çek” sloganlarıyla yankılandı. Türkiyeli hayvan hakları savunucusu Melda Ece Kelemcisoy’un girişimi ve hayvan hakları savunucuları ile Türkiyeli örgütlerin desteğiyle düzenlenen eylemde 100’den fazla kişi ‘Katliam Yasası’na karşı meydanı doldurdu.

Eylemde söz alan İngiliz hayvan hakları savunucusu Dominic Dyer, “Hayvanları düşünen, insanları da düşünür. Güçlü hayvan hakları yasaları olan bir ülkenin, güçlü insan hakları yasaları da olur” ifadelerini kullandı.

BERLİN’DE DE ONLARCA EYLEMCİ ‘ÖTANAZİ DEĞİL, CİNAYET’ DEDİ

Almanya’nın başkenti Berlin’de de yasaya karşı çıkan eylemciler, şehrin ana sembollerinden biri olan Brandenburg Kapısı’nın önünde buluştu. Berlin Patililer grubunun düzenlediği miting için onlarca kişinin doldurduğu alanda, “Sorumluluk alın, canları değil” sloganları yükseldi. CHP Berlin Temsilciliği ve TİP Berlin örgütünün yanı sıra birçok hayvan hakları savunucusunun katıldığı eylemde hayvan ticaretinin durdurulması ve üretiminin yasaklanması talebi yinelendi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

İRLANDA, İSPANYA VE AVUSTURYA’DA DA EYLEMLER YAPILDI

‘Katliam Yasası’na karşı çıkan eylemler, bu ülkelerle sınırlı kalmadı. Türkiyeli göçmenler ve hayvan hakları savunucuları, İrlanda’nın başkenti Dublin’de Türkiye Büyükelçiliği önünde bir araya gelerek yasayı protesto etti.

İspanya’nın en büyük şehirlerinden Barselona’daki Türkiye Konsolosluğu önünde ise TİP İspanya örgütünün hayvan hakları savunucuları ile birlikte düzenlediği eylemde “katliama hayır” dendi.

Avusturya’nın başkenti Viyana’daki Parlamento Binası önünde toplanan yaşam hakkı savunucuları da yasanın geri çekilmesini talep etti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com