Kasabadaki utanç listesinde bir Türk de var: Fransa tecavüz skandalını konuşuyor

Fransa’yı şoke eden uyutulan kadına tecavüz davasında yargılananlar arasında bir de Türk’ün olduğu iddia edildi. Polisin belirlediği 50 tecavüzcüden birisinin adı ‘Hüsamettin Doğan’ olarak açıklandı.

Gisele Pelicot duruşmaya katıldı. (Fotoğraf: Christophe SIMON / AFP)

Fransa’da 71 yaşındaki Dominique Pelicot’un yabancı erkekleri evine davet ederek ilaç verdiği eşine tecavüz ettirdiğinin ortaya çıkmasının yankıları devam ediyor. Başka bir suçtan yakalanan Pelicot’un bilgisayarında o anlara ait 3 bin 800’den fazla fotoğraf ve video bulundu. Polis, bu fotoğraf ve videolarda görünen 72 şüpheliden yaşları 22 ile 70 arasında değişen 50 kişinin kimliğini tespit etti. Yayınlanan bu isimler arasında ‘Hüsamettin Doğan’ isimli bir de Türk var. Pelicot ve bu kişilerin 20 yıla kadar hapsi isteniyor.

Fotoğraf: Christophe SIMON / AFP

FRANSA BUNU KONUŞUYOR

Fransa’da, 10 yılı aşkın süre boyunca yabancı erkekleri evine davet ederek ilaç verdiği eşine cinsel saldırı organize etmekle suçlanan Dominique Pelicot’nun yargılanma süreci geçen hafta başladı. 2 Eylül’de Avignon şehrinde yapılan duruşmada ilk kez ifade veren Gisele Pelicot, polisin olayı ortaya çıkararak “hayatını kurtardığını” belirtti. Bir saat süren ifadesinde Gisele Pelicot, “Söyleyecek o kadar çok şeyim var ki, nereden başlayacağımı her zaman bilemiyorum,” dedi.

Fotoğraf: Photo by Benoit PEYRUCQ / AFP

KADIN AÇIK DURUŞMA İSTEDİ

Fransız polisi, 71 yaşındaki Dominique Pelicot’nun 2011-2020 yılları arasında en az 50 farklı erkeği eve davet ederek baygın haldeki eşine cinsel saldırıda bulunduğunu ortaya çıkardı. Pelicot’nun bilgisayarında cinsel saldırı anlara ait 3 bin 800’den fazla fotoğraf ve video bulundu.
Koca yargılamanın gizli yapılmasını isterken, tecavüze uğrayan kadın, “Sanıklar, davanın gizli olmasını isteyecekler. O nedenle ben tam tersini seçiyorum. Utanç, taraf değiştirmeli” dedi. Yaşananları herkesin bilmesini isteyen Gisele Pelicot, sözkonusu videoları izlediği anda dünyasının yıkıldığını belirtti. Olayı öğrendikten sonra karakoldan çıkar çıkmaz çocuklarını aradığını belirten Gisele, ‘’3 çocuğum da tüm dava sırasında yanımda oturuyor. Hepimiz o tecavüzcülerin gözlerinin içine bakıyoruz. Utanması gereken onlar’’ dedi.

Fotoğraf: Benoit PEYRUCQ / AFP

‘ALZHEİMER OLDUN’ TELKİNİ

Gisele, eski kocasının verdiği ağır ilaçların etkisiyle çocuklarını hatırlayamadığı, yemek yiyemediği günler olduğunu anlattı. Yıllar boyunca gitmediği doktor kalmayan Gisele’ye eski kocası sürekli Alzheimer ya da demans olduğunu telkin etmiş.

BAŞKA SUÇTAN YAKAYI ELE VERDİ

Dominique Pelicot, 2020’de bir süper markette kadınların eteğinin altından gizlice fotoğraflarını çekerken bir güvenlik görevlisi tarafından yakalandı. Olayın ardından polisin Pelicot’un telefon ve bilgisayarında yaptığı incelemede eşine ait video görüntülerini ve fotoğraflarını buldu. İlaç etkisi altında olduğu için uğradığı cinsel saldırıların farkında olmayan Gisele Pelicot, polis tarafından bilgilendirilmesinin ardından eşini terk etti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com