Kararname yolda: Yargıda büyük tasfiye hazırlığı

2024 Yılı Adli ve İdari Yargı Ana Kararnamesi'nin 14 Haziran’da ilan edilmesi planlanıyor. Kararnameyle birçok ilin başsavcısının değişmesi beklenirken yargı içinde Gülen cemaatiyle irtibatlı olduğu iddia edilen birçok hakim ve savcının tasfiye edileceği belirtiliyor.

  • ü
  • 06 Haziran 2024
  • ü
  • Gündem

Yargı camiasında tüm gözler 14 Haziran’da ilan edilmesi beklenen 2024 Yılı Adli ve İdari Yargı Ana Kararnamesi’nde. Yargı kulislerinde kararnamede Gülen cemaati irtibatı iddiasıyla birçok hakim ve savcının tasfiye edileceği belirtiliyor.

Gerçek Gündem’in haberine göre Hâkimler ve Savcılar Kurulu Birinci Daire üyelerin kararnamenin taslak metni üzerinde çalışmalarında sona yaklaştı. Kararname öncesinde Yargıtay üyeliğine 6 ismin seçileceği ünvanlıların görüşmelerine ise son hafta başlanacağı bilgisine ulaşıldı.

İADE EDİLEN HAKİM VE SAVCILAR TEKRAR MI İHRAÇ EDİLECEK?

Öte yandan Anayasa Mahkemesi ve Danıştay’ın verdiği kararlarla “iltisak” iddiasıyla ihraç edilen 450 yargı mensubunun görevlerine iade edilmesi tartışma yaratmıştı. olduğu iddia edilen kişilerin görevlerine iade ediliyor olması kamuoyunda büyük tartışmalara yol açmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da göreve iade kararına sert tepki göstermiş ve “Bu karara sessiz kalmamız mümkün değil” demişti.

Yeni yargı kararnamesi ile göreve iade edilen hakim ve savcıların da tasfiye edileceği belirtiliyor.

Haberde Gülen cemaatiyle ilgili davalarda farklı karar veren aktif yargı mensuplarının da “incelenerek” görevden el çektirileceği iddia edildi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com