Kamuoyundan saklandı: Türkiye, İsrail’i koruyan ABD gemileriyle tatbikat yapmış

Deniz Kuvvetleri'nin en büyük gemisi olana TGC Anadolu'nun, Akdeniz'de İsrail'i koruyan ABD savaş gemileriyle ortak tatbikat yaptığı ortaya çıktı. Türkiye'den henüz konuya ilişkin açıklama gelmedi.

  • ü
  • 26 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

ABD’nin USS Wasp (LHD-1) isimli amfibi hücum gemisi ile Türkiye’nin ilk amfibi savaş gemisi TCG Anadolu’nun (L400) 13-17 Ağustos arasında Akdeniz’de ortak eğitim tatbikatı yaptığı ortaya çıktı.

Euronews Türkçe’nin aktardığına göre ortak deniz tatbikatına ilişkin ayrıntılar U.S. Naval Institute tarafından duyuruldu.

MSB’DEN AÇIKLAMA YOK

U.S. Naval Institute tarafından paylaşılan bilgide, tatbikata USS Oak Hill (LSD-51) ve TCG Gökova (F496) gemilerinin de katıldığı bildirildi. Tatbikatla ilgili Türkiye Milli Savunma Bakanlığı (MSB) veya hükümet tarafından herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

Wasp Amfibi Hazır Grubu 1 Haziran’dan itibaren Doğu Akdeniz’de bulunuyor. USS New York (LPD-21) ve USS Oak Hill (LSD-51) gemileri de eşlik ediyor. USS Wasp, İran ya da Hizbullah’ın İsrail’e olası saldırılarına karşı Amerikan yönetiminin bölgeye gönderdiği iki Amerikan amfibik hücum gemisinden biri.

24’üncü Özel Harekat Yetenekli Seferi Deniz Piyade Birimi’ni taşıyan USS Wasp’ın Güney Kıbrıs’ta bulunan Limasol Limanı’na demirlemesi, tepkilere yol açmıştı.

TÜRKİYE DE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, karara şu sözlerle karşı çıkmıştı: “Şimdi bir de oraya, Gazze’nin açıklarına, İsrail’in açıklarına uçak gemisi, savaş gemisi göndermenin verdiği mesaj, buradaki şiddet-karşı şiddet kısır döngüsünü sona erdirmeye dair bir mesaj vermiyor. Oraya başka devletlerin gönderdiği her savaş gemisi, her uçak gemisi şiddet sürsün, şiddet bölgeye daha çok yayılsın diyenlerin işine yarayacak bir vesile sunmuş olacak.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com