Kamuoyu araştırmacısı Özer Sencar: Erken seçim Erdoğan’ı yine iktidara getirir

Kamuoyu araştırma şirketi Metropoll'ün kurucusu Özer Sencar, erken seçim tartışmaları için, "Baskın bir seçim ya da ‘erken’ erken seçim Erdoğan’ı yeniden iktidara getirir" dedi.

  • ü
  • 07 Haziran 2024
  • ü
  • Gündem

Metropoll Araştırma'nın kurucusu ve yöneticisi Özer Sencar

Hakkari Belediyesi’ne kayyım atanmasının ardından DEM Parti’den gelen erken seçim çağrıları ile CHP lideri Özgür Özel’in “Böyle giderse kimse önünde duramaz, erken seçim olur” şeklindeki sözleri, yeni bir tartışmayı yarattı. Erken seçimin “iktidara yarayacağı” iddiası tartışılıyor.

Metropoll Araştırma’nın kurucusu Özer Sencar, erken seçimin ancak Erdoğan’ın adaylığı üzerinde bir şüphe kalmaması halinde mümkün olabileceğini belirterek, “Baskın bir seçim ya da ‘erken’ erken seçim Erdoğan’ı yeniden iktidara getirir” iddiasında bulunur.

VOA Türkçe’ye konuşan Özer Sencar, şu ifadeleri kullandı:

‘CHP’NİN YEREL SEÇİMDE ALDIĞI OYU ALMA İHTİMALİ YOK’

“Özgür Özel şu anda iktidarı sıkıştırmak için bu argümanı kullanıyor. Ama CHP ‘erken seçime gidelim’ dediğinde Erdoğan ‘getirin sandığı’ derse CHP bunu göze alamaz. Bir kere yerel seçim dinamikleri ile genel seçim dinamikleri farklı.

Baskın bir seçim ya da ‘erken’ erken seçim Erdoğan’ı yeniden iktidara getirir. Bizim son araştırmamızda kararsızlar dağıtıldığında CHP birinci parti ama oyu yüzde 34, AK Parti ise yüzde 31. Buna 9 puan MHP oyunu da ilave ettiğinizde Cumhur İttifakı yeniden iktidar. CHP’nin yerel seçimde aldığı oyu alma ihtimali yok.

Bizdeki yasaya göre bir milletvekili iki yıl görev yapmadan milletvekili olamıyor. Bu nedenle ne AK Parti ne CHP ne de diğer parti vekilleri 2025 Haziran’ından önce erken seçime razı olmaz.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com