Kameralara, Narin kaybolduğunda değil cesedi bulunduğunda bakılmış

Narin Güran'ın cesedini Eğertutmaz Deresi yatağına bırakan Nevzat B.'nin 21 Ağustos saat 15:40-16:30 sıralarındaki bu hareketlerinin bölgedeki bir askeri üssün kamerasına takıldığı belirlendi. Ancak üssün kamerasına Narin'in kaybolduğu gün değil, cesedinin bulunduğu 8 Eylül'de bakıldığı ve itirafçının öyle bulunduğu ögrenildi.

  • ü
  • 10 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

Diyarbakır’da kaybolduktan 19 gün sonra cesedi bulunan Narin Güran’ın ölümüne ilişkin soruşturmada yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

Narin Güran’ın cesedini Eğertutmaz Deresi yatağına bırakan Nevzat B.’nin 21 Ağustos saat 15:40-16:30 sıralarındaki bu hareketlerinin bölgedeki bir askeri üssün kamerasına takıldığı belirlendi. Güran’ın cesedinin bulunmasının ardından bölgedeki kameraları inceleyen Jandarma, B.’nin aracının bu saat dilimlerinde dere yatağına park edilmiş şekilde buldu.

DW Türkçe’den Alican Uludağ‘ın aktardığına göre Narin’in boğularak öldürüldüğü tezi üzerinde duruluyor. İtirafçının Narin’in cesedini taşıdığı arabanın da askeri kameraya takıldığı tespit edildi.

Diyarbakır’da 21 Ağustos’ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cesedinin 8 Eylül 2024 tarihinde Tavşantepe Köyü yakınlarındaki Eğertutmaz Deresi’nde bulunmasının ardından soruşturma hız kazanırken birçok soru işareti ise hâlâ yanıtını bekliyor.

NARİN NASIL ÖLDÜRÜLDÜ?

Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsi sonucunda, Narin’in bedeninde herhangi bir kesici, delici alet veya ateşli silah yaralanması ile iç kanama bulgusu tespit edilemedi. Cesedin dış yüzeyinden alınan 91 örnek ile iç organlarından alınan doku örnekleri, kesin ölüm sebebinin ortaya konulması için İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Ancak adli kaynaklar, Narin Güran’ın vücudunda hiçbir yara izinin olmadığına, çuvalda kan izinin tespit edilmediğine işaret ederek geride üç ihtimal olarak kalp krizi, zehirlenme ve boğulma ihtimallerinin bulunduğunu kaydetti.

Otopsiye giren Adli Tıp uzmanlarının anlatımlarına işaret eden kaynaklar, Narin’in boğulmuş olabileceğini düşünüyor.

İTİRAFÇI NASIL TESPİT EDİLDİ?

Narin Güran’dan en son kameraya takıldığı 21 Ağustos günü saat 15.15’ten sonra bir daha haber alınamadı. Güran’ın cesedinin 8 Eylül’de Eğertutmaz Deresi’nde bulunmasının ardından savcılık bölgedeki kameraların yeniden incelenmesi talimatını verdi. Özellikle 21 Ağustos günü cesedin bulunduğu dere yatağına gidip biri olup olmadığının araştırılması istendi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

ASKERİ ÜSSÜN KAMERA KAYITLARINA NARİN’İN CESEDİNİN BULUNDUĞU GÜN BAKILMIŞ

Narin Güran, 21 Ağustos’ta en son kameraya 15.15’te takıldı. Ancak küçük kızı dere atağına götüren itirafçı Nevzat Bahtiyar’ın aracının da 21 Ağustos’ta 15.30-16.40 saatleri arasında cesedin bulunduğu dere yatağında park etmiş halde olduğu, bölgedeki bir askeri üssün kamerası tarafından kaydedildi.

Ancak üssün kamerasına Narin’in kaybolduğu gün değil, cesedinin bulunduğu 8 Eylül’de bakıldı ve itirafçı öyle bulundu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com