Kaftancıoğlu: Şüpheli olarak davet edilince evdeki ayakkabı kutularını açtım

'Para sayma' görüntüleriyle ilgili savcılıkta ifade veren eski CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, "Şüpheli olarak davet edilince eve gider gitmez evdeki ayakkabı kutularını açtım. Ne mutlu ki hepsinin içinde ayakkabılar vardı" dedi.

  • ü
  • 22 Mart 2024
  • ü
  • Gündem

Canan Kaftancıoğlu, para sayma görüntüleriyle ilgili ifade verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı binasının satın alınması sürecinde bir avukatlık bürosunda çekilen “para sayma” görüntülerine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında partinin eski İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı.

Savcıya ifade veren CHP eski İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Çağlayan Adliyesi’nde açıklama yaptı. İfadesinde mal sahibinin gerçek rakamı tapuya yansıtmak istemediğini belirterek, bütün sorumluğunun üstlendiğini ifade etti. Kaftancıoğlu, ofise gidilmesi talebinin satıcının isteğiyle olduğunu söyledi. Kendisinin gerçek rakamın tapuya yansıtılması konusunda ısrarcı olduğunu anlatan Kaftancıoğlu, şöyle devam etti: “Siyasi partiler taşınmaz satın alımlarında herhangi bir vergi ödemedikleri için ben özellikle satın alınan gerçek değerin tapuda resmi olarak gösterilmesi konusunda ısrarcı oldum. Çünkü tapuda bedelin 24 milyon TL olmasi ile 41 milyon TL olmasi arasında partimiz açısından herhangi bir fark olmayacaktır. Ancak sonradan bana söylendiği kadarıyla satıcı bu binayı yaklaşık 1 yıl önce bize satılandan daha düşük bedelle aldığı için tapuda gerçek bedelin gösterilmesi halinde, aldığı taşınmazı 5 yıl içerisinde sattığı için aradaki farkın vergisini ödemek zorunda kalacakmış. O tarihlerde uzun süredir bina arayışında olmamız ve binanın CHP İl Örgütüne çok yakışacağını düşündüğümden dolayı, satıcının bize ilettiği tapuda rayicin üzerindeki bedel olan tapu bedeli ile geriye kalan kısmın elden verilmesini kabul ederek binayı satın alma konusunda anlaştım.”

‘EVE GİDER GİMEZ AYAKKABI KUTULARINI AÇTIM’

Kaftancıoğlu, ifade verdikten sonra basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı.

“Şüpheli olarak davet edilince eve gider gitmez evdeki ayakkabı kutularını açtım. Ne mutlu ki hepsinin içinde ayakkabılar vardı” ifadelerini kullanan Kaftancıoğlu “Bir acı gerçek var ki; eskimiş ayakkabılarım. Buradan çıkışta ayakkabı almaya gideceğim” şeklinde konuştu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com