‘Kaçırılan 4 kişi hukuksuzca Türkiye’ye götürülmek isteniyor’: Kenya’da neler oluyor?

Gazeteci Abdullah Bozkurt, kaçırılan 4 Türk vatandaşı hukuksuz şekilde Türkiye’ye götürülmek istendiğini öne sürdü.

  • ü
  • 20 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

Kenya’nın başkenti Nairobi’de Cuma günü kaçırılan 4 kişi ile ilgili ailelerinin ve yakınlarının kaygılı bekleşiyi sürüyor. Öte yandan gazeteci Abdullah Bozkurt, kaçırılan 4 Türk vatandaşı hukuksuz şekilde Türkiye’ye götürülmek istendiğini öne sürdü.

Kişisel sosyal medya hesabı X’ten açıklama yapan Bozkurt, Türkiye’den gelen 3 kişinin alıkonulan Türk vatandaşlarını Türkiye’ye götürmek için Kenya’ya geldiğini duyurdu. İddiaya göre gelen heyet, kaçırılan Türkleri Nairobi Uluslararası Havalimanı’ndan hızlıca Türkiye’ye götürmeye çalışıyor.

Edinilen bilgiye göre; mimar Hüseyin Yeşilsu, meslek öğretmeni Öztürk Uzun, Türkçe öğretmeni Alparslan Taşçı ve Bilgisayar öğretmeni Mustafa Genç Nairobi Uluslararası Havalimanı’ndan  zorla Türkiye’ye götürülmeye çalışılıyor. Yerel yetkililer, durumu yakından takip ederken, söz konusu girişimin uluslararası hukuka aykırı olduğu belirtiliyor. Kenya güvenlik birimleri ve insan hakları kuruluşları, ABD kongre üyeleri mültecilerin zorla Türkiye’ye gönderilmesi sürecini durdurmak için adımlar atmaya hazırlanıyor.

NE OLMUŞTU?

Kenya’nın başkenti Nairobi’de 4 farklı yerde 7 Türk vatandaşı Cuma günü kaçırılmıştı. Saatler sonra ise 3 kişi şehrin uzak bir noktasına bırakılmış, diğer 4 kişiden ise haber alınamamıştı.

Daha önce MİT, farklı ülkelerden Gülen cemaati ile bağlantısı olduğu iddiasıyla bazı kişileri kaçırarak Türkiye’ye getirmişti.

Kenya’nın başkenti Nairobi’deki kaçırma olayı, kaçırılanların yakın çalışma arkadaşlarının bildirdiğine göre şöyle gerçekleşti:

18 Ekim 2024 Cuma sabah saatlerinde iki çalışma arkadaşımız (Öztürk Uzun) evlerinden çıkmış ve ofise giderken yolda araçları durdurulmuş ve kaçırılmıştır. Arkadaşlar işe gelmeyince kendilerini telefonla aradık ama ulaşamayınca polis karakoluna gittik. Polisler bize “arabalarını bir yerde bulduk ve aldık ama nerede olduklarını biz bilmiyoruz” dediler.

KAÇIRILAN ÖĞRETMEN SAADET TAŞÇI’DAN YARDIM ÇAĞRISI

Eşi ile birlikte kaçırıldıktan sonra serbest bırakılan öğretmen Saadet Taşcı, eşinin de aralarında bulunduğu yardım severlerin kurtarılması için uluslararası kuruluşlardan yardım istedi. Sosyal medyadan yayınladığı video ile yaşadıklarını anlatırken göz yaşlarına hakim olamayan Taşçı, “2016’dan beri Kenya’da yaşıyoruz. Bugün ehliyetimi almak için gittiğimiz bir resmi kurumun bahçesinden, ellerinde Kalaşnikof tüfek olan 4 maskeli kişi tarafından kaçırıldık. Büyük siyah bir jip’e bindirildik. Araçta hemen gözlerimizi bağlayıp telefon cüzdan saat ayakkabı gibi tüm eşyalarımızı aldılar ve kelepçelediler. Yaklaşık 1 saat sonra beni ve eşimi ayrı araçlara bindirdiler. Kendisinden haber alamıyorum ve hayatından endişe duyuyorum. Beni bindirdikleri araçta 4 kişi vardı ve 6.5 saat dolaştırdılar” diye konuştu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com