Kaçak yapı soruşturması AKP’lileri karşı karşıya getirdi: Birbirlerini suçladılar

İçişleri Bakanlığı, doğal sit alanı olan Yason Burnu Yarımadası’na kaçak yapı yapıldığı gerekçesiyle eski AKP'li Perşembe Belediye Başkanı Tandoğan hakkında soruşturma başlattı. Tandoğan ise mevcut AKP'li başkanı suçladı.

  • ü
  • 24 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

Ordu’da Perşembe Belediyesi’nin eski Başkanı AKP’li Mustafa Sayım Tandoğan, 1’inci derece arkeolojik ve doğal sit alanı olan Yason Burnu Yarımadası’nda ruhsatsız kaçak yapıya izin verdi. İskânı bulunmayan yapıya çalışma ruhsatı veren eski AK Partili belediye başkanı hakkında İçişleri Bakanlığı soruşturma başlattı.

Birgün’den Onur Durmuş’un haberine göre, 2019’dan 2024 yerel seçimlerine kadar ilçede başkanlık yapan Tandoğan’ın görev yaptığı dönemde tarihi Yason Burnu Yarımadası’ndaki kafe olarak dizayn edilen kaçak yapıya iskânının bulunmamasına rağmen işyeri açma ve çalışma ruhsatı verdiği ortaya çıktı.

Kıyı Kenar Kanunu’nda belirtilen “Yapıların 100 metrelik sahil şeridinin ilk 50 metresine değil ikinci 50 metrelik kısmına yapılacağı” maddesi çiğnenerek inşa edilen Perşembe ilçesi yapı ise kafe olarak işletilmeye devam ediliyor.

Öte yandan kaçak yapı için Perşembe Belediyesi encümen kararının 13 Temmuz 2021’de alınmasına rağmen ruhsatın yaklaşık 1 ay önce 18 Haziran 2021’de düzenlendiği de ortaya çıktı.

Kaçak yapı için İçişleri Bakanlığı Kontroller Başkanlığı, dönemin belediye başkanı Mustafa Sayım Tandoğan hakkında soruşturma başlatarak savunmasını istedi.

‘ÖNCE İZİN, SONRA YIKIM KARARI VERDİM’

Söz konusu yapıyla ilgili gerekli izinlerin verildiğini doğrulayan Tandoğan, “Hata yapılmış olabilir ama ben burayla ilgili sonrasında yıkım kararı verdim ve verilen ruhsatı iptal ettirdim. Ellerinde ruhsat olduğu için mahkeme yoluna gittiler. Burada ben sonraki süreçte gerekeni yaptım. Mahkeme sonuçlanmadan da yıkımı gerçekleştiremedim” dedi.

YENİ BAŞKANI SUÇLADI

Kendisinin yıkım kararı vermesine rağmen, AKP’den seçilen yeni belediye başkanı Cihat Albayrak’ın buraya işyeri açma ve çalışma ruhsatı verdiğini öne süren eski başkan Tandoğan, “Ben son yerel seçimler öncesinde burayla ilgili yıkım kararı aldım ancak yeni belediye başkanı Cihat Albayrak’ın buraya işyeri açma izni verdiğini öğrendim. Hakkımda soruşturma açıldığını öğrenince ise bu izni hızlı bir şekilde iptal ettirdiğini duydum. Ben seçimden hemen önce yıkım kararı verdim ama mevcut başkan yıkmadı” dedi.

PERŞEMBE BELEDİYE BAŞKANI YALANLADI

Çalışma izni verdiğini yalanlayan AK Partili Perşembe Belediye Başkanı Cihat Albayrak ise, “Bu ruhsatlar benden önce verilmiş ve benimle ilgisi olmayan konular. Bakanlık soruşturma başlatmış ve tüm gerçekler müfettişlerin raporları doğrultusunda ortaya çıkar. Benim daha önceki verilmiş ruhsatla ilgili bir müdahalem olamaz” dedi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com