Jandarma yalanlamıştı: Tayfun Kahraman’a işkence doktor raporunda

Gezi davasından tutuklu bulunan Tayfun Kahraman'ın eşi Meriç Demir Kahraman, MS hastalığı nedeniyle cezaevinden hastaneye rutin kontrole götürülürken kolluk kuvvetleri tarafından eşinin gördüğü muameleye dair resmi doktor tutanağını paylaştı.

  • ü
  • 03 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

Tayfun Kahraman’ın eşi Meriç Demir Kahraman, Gezi davasından tutuklu bulunan eşinin, MS hastalığı nedeniyle rutin nöroloji kontrolüne götürülürken, yanındaki kolluk güçleri tarafından 6 buçuk saat boyunca kelepçeli tutulduğunu duyurmuştu.

JANDARMA YALANLAMIŞTI AMA

Bu durumun Tayfun Kahraman’ın bileklerindeki kan akışını durduracak seviyeye vardığını ve bileklerinin yaralar içinde kaldığını söyleyen Kahraman, “Talimatı kim verdi?” diye sormuştu. Tepki çeken olayın ardından, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı adli soruşturma, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı ise idari soruşturma başlatmıştı. Jandarma Genel Komutanlığı, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Tayfun Kahraman’a hastanede kötü muamele” şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirmiş ve “Tüm sevk ve tedavi işlemleri yürürlükteki kanun, yönetmelik ve yönergelere uygun olarak yapılmıştır” ifadelerini kullanmıştı.

‘KOLLUK, HASTA DOKTOR MAHREMİYETİNİ İHLAL ETTİ’

Meriç Demir Kahraman, sosyal medya hesabından, Tayfun Kahraman’ın doktor kontrolüne ilişkin tutanağı paylaştı. Tutanakta yazan, “kolluk kuvvetinden 4 personelin muayene sırasında odada bulunarak hasta-doktor mahremiyetini ihlal ettiği” bilgisini aktaran Kahraman, “Bunun yanında Tayfun’un her iki elinde de kelepçenin aşırı sıkılması sonucu oluşan sekonder travma, bu tutanakla yazılı kayıt altına alınmıştır” dedi. Kahraman, “Tayfun Kahraman MS hastasıdır ve hasta hakları, insan hakları ihlal edilmiştir” şeklinde tepkisini dile getirdi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com